PUBLICITAT

Canillo tanca l'accés rodat a la Vall d'Incles durant l'estiu

  • El pas es tancarà de 10 a 18 hores, però hi haurà servei de transport públic
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Alcobé i Mandicó passegen per l'accés a la Vall d'Incles, ahir Foto: ÀLEX LARA

El Comú de Canillo ha decidit restringir l'accés rodat dels visitants i turistes a la Vall d'Incles durant l'estiu, per potenciar el seu atractiu natural i posar fi a les massificacions de cotxes que hi ha sobretot a l'agost. La consellera de Turisme i Comerç, Meritxell Alcobé, va indicar que l'accés es tancarà de les 10 del matí a les 6 de la tarda, però que la restricció no afectarà els veïns i propietaris de terrenys i bestiar.

Paral·lelament, el Comú obrirà un concurs públic per trobar una empresa que es vulgui fer càrrec del servei de transport des del peu fins al cap de la vall, i Alcobé va manifestar que la voluntat és que sigui un tipus de transport reduït i de poc impacte, com un trenet, un carro, etc. A més a més, es negociarà amb el propietari d'uns terrenys al peu d'Incles per tal d'habilitar un aparcament. D'altra banda, la consellera va anunciar que aquest estiu es tornarà a instal·lar un punt d'informació turística al peu d'Incles per potenciar les excursions que ofereix la vall, va recollir l'ANA.

També es vol millorar l'accés a la vall, embellint el peu d'Incles, i arranjant la carretera i algunes parets caigudes, i es vol intentar que els cables del bestiar que hi ha en els prats quedin més integrats en el paisatge i siguin tots iguals. Pel que fa al nou camí de l'Obac, el Comú fa una valoració positiva de la seva obertura, i de cara a aquest estiu es vol tornar a potenciar. A més, també es vol promocionar de cara l'hivern, convertint-lo en un circuit de raquetes.

El cònsol canillenc, Josep Mandicó, van explicar ahir des de la pròpia entrada a Incles que la restricció parcial a la vall serà durant el juliol, l'agost i mig setembre. El servei de transport tindrà un preu «simbòlic» pels visitants, que hauran de deixar el seu vehicle a l'entrada de la vall a l'aparcament privat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT