PUBLICITAT

Un treballador de temporada és enxampat amb dos kilos de droga

  • S'escuda en què portava la droga com intermediari i que li guardava a un company
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La frontera amb Espanya, en una imatge d'arxiu Foto: JORDI FITER

El van parar a la frontera per una motxilla sospitosa quan viatjava en autobús des de Barcelona. I el control exhaustiu de la seva maleta va fer que es trobés uns 700 grams de marihuana distribuïts en 13 bosses. Però encara hi van trobar més al pis d'aquest ciutadà portuguès de 37 anys i que treballa a pistes durant la temporada d'esquí. Uns 1.200 grams de haixix, quatre grams i mig de la substància sintètica MDMA i petites porcions d'altres drogues.

L'acusat s'escuda en què ell només portava aquella droga per fer d'intermediari d'un amic «conegut». I que no té el telèfon d'aquest, a més de no haver pogut propiciar una identificació, que esperava «trobar-se'l pel carrer». En relació a la droga que emmagatzemava a casa seva, va dir que era «d'un altre conegut», amb qui jugava habitualment al pòquer i que no podia emmagatzemar al seu domicili. La fiscalia, que va negar com encertades aquestes declaracions, va demanar cinc anys de presó per un delicte contra la salut pública, ja que estima que tota la droga era per vendre i que ell mateix era el distribuïdor. També demana 10.000 euros en responsabilitat social i les costes judicials.

Una proba clau pot ser una llibreta on presumiblement s'anotaven els deutes de la venda de droga, però que l'acusat va declarar que només anotava les puntuacions de les partides de pòquer amb els amics.

La defensa va contrarestar aquesta versió explicant que no es varen trobar diners en metàl·lic i que el compte corrent de l'acusat no mostrava cap anomalia. Que pagava les seves compres amb targeta i que els seus pagaments són els habituals d'una persona que treballa a pistes i que es troba fent la temporada d'esquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT