PUBLICITAT

Peñarroya té perfil d'ACB

  • A Manresa el seu nom sona per si Jaume Ponsarnau marxa al Lagun Aro en un possible ball d'entrenadors
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

L'extraordinària trajectòria de Joan Peñarroya al BC River Andorra, amb un ascens a LEB Or aquesta temporada i un que gairebé va ser l'any anterior, amb dues finals de la Copa Príncipe consecutives –amb sengles derrotes– i una Catalana, no passa desapercebuda per ningú que segueixi el bàsquet. El seu perfil de jugador és de pur ACB, on ja hi va ser defensant el seu club de tota la vida, el Manresa, però amb els anys que porta entrenant ja s'ha fet un espai entre els noms importants, dels que en un moment donat sona la campana de la màxima categoria, i allà que va. És de perfil ACB també com a tècnic, i és per això que el seu nom sona amb força per a la banqueta de l'Assignia Manresa, on de moment hi és Jaume Ponsarnau, però on és molt possible que hi hagi canvis perquè les fitxes es mouen per tot arreu. Peça per peça. Llei de vida.

La situació és senzilla i alhora complexa, però d'una lògica clara. Dusko Ivanovic, entrenador del totpoderós Caja Laboral, és més fora que dins de l'entitat per la pròxima temporada. La seva marxa de Vitoria obre la porta a un nou tècnic, i qui sona en les travesses del món de l'ACB és Sito Alonso, fins ara entrenador del Lagun Aro GBC de Sant Sebastián. Però el peça per peça continua, perquè si Alonso marxa el seu lloc estaria ocupat precisament per Jaume Ponsarnau, tècnic de l'Assignia, i vet aquí on entra Joan Peñarroya per a la banqueta manresana.

Sí, és cert que la qüestió sembla enrevessada, però la credibilitat hi és en què els clubs s'han posat a treballar amb totes aquestes hipòtesis sobre la taula, no sigui que en un moment donat de la (pre)pretemporada hagin d'improvisar.

També el que ha estat tècnic del BC River Andorra durant els últims anys assumeix els rumors: «El que no negaré és la rumorologia que hi ha a Manresa des de fa temps». Ara bé, Peñarroya deixa clar que l'Assignia «encara té entrenador». El manresà, que ahir era a Madrid en la reunió de tècnics dels diferents combinats espanyols, hi va afegir: «Jo el que faig és esperar a veure com van les coses amb el River; passar pot passar qualsevol cosa, però els rumors només són rumors»

LA SITUACIÓ DE PONSARNAU / Jaume Ponsarnau té encara dos anys de contracte amb l'entitat que presideix Josep Vives, però ocupa el seu lloc de primer entrenador des de 2006. Abans, però, hi va estar des de 2003 com a assistent. És el cap visible del projecte esportiu des de fa sis anys, i no és descabellat un canvi de cicle i de rumb en la seva carrera. Aquesta temporada, Ponsarnau ha deixat l'equip 12è en la lliga regular de l'ACB, i no va disputar la Copa. El cos tècnic de l'Assignia Manresa el completen Carles Marco i Aleix Duran.

PEÑARROYA, MOLT ESTIMAT A CASA SEVA / El passat de Joan Peñarroya a Manresa fa que el seu nom estigui en els altars del club. És el 9 de l'equip, un històric. Un home estimat i molt valorat, tant per la seva feina com a jugador en el primer equip durant 11 temporades –només el supera Jordi Singla, un altre mite en l'equip manresà, amb 15 temporades: tots dos vam rebre l'homenatge del club i l'afició al 2008–, com pel seu valor com a entrenador gràcies al seu treball al Principat amb el BC River Andorra i abans a l'Olesa i el Navàs.

Des del 1987 en júnior ha vestit la samarreta del Manresa, i hi va continuar fins 1997 amb un any de cessió a Tenerife (1990-1991). Després va marxar al CB León (1997-1999) i CB Ourense (1999-2001) per acabar la seva trajectòria com a jugador en el seu club de tota la vida, el Manresa, on en 2003 va dir adéu als colzes sota cistella, per posar-se després a treballar en les banquetes. Ara la feina a Andorra li pot obrir les portes de l'ACB, o potser haurà d'esperar, però ningú no dubta que el perfil, el té.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT