PUBLICITAT

La construcció de la Querola començarà a finals de juny

  • Els promotors esperen que el Pla Parcial de la Querola, el projecte d'equipamentsi projecte constructiu que ja s'ha tramès a Govern puguin rebre llum verd el 24 del mes que ve.

23052012_font

El projecte inclou una reinterpretació de la font del Quart. Foto: ANA /M.C.
Després que el BOPA d'aquest dimecres reculli la decisió del Comú d'Ordino de sotmetre a informació pública el Pla Parcial de la Querola i el projecte d'equipaments, els promotors esperen que tant aquests textos com el projecte constructiu que ja s'ha tramès a Govern puguin rebre llum verd d'aquí a un mes, és a dir, el 24 de juny. Amb el terreny preparat i els ancoratges instal·lats, els promotors preveuen començar les obres pels volts d'aquesta data, si no hi ha grans contratemps. Com han assegurat des de la promotora responsable del projecte, Consultoria Singular, 'el Pla Parcial és molt important, ja que el projecte constructiu segueix la normativa i té l'informe favorable del Comú'. En total es faran 58 espais i les obres duraran entre tres anys i tres anys i mig segons la climatologia.
Des de la primera presentació del projecte el 2006, la Querola d'Ordino ha hagut de superar diversos tràmits tant administratius com legals, entre els quals hi ha el nou pla urbanístic al qual s'han hagut d'adaptar amb aquest pla parcial per poder treballar amb una zona delimitada per al projecte. Ara, sis anys més tard i després que el mateix arquitecte i ideòleg del projecte Jean Nouvel passés per Ordino per presentar-lo públicament, la Querola comença a ser una realitat.

El BOPA d'aquest dimecres recull la decisió del Comú d'Ordino de sotmetre a informació pública el Pla Parcial durant 30 dies. En aquest període es podran presentar les al·legacions pertinents i, posteriorment, es procediria a la seva aprovació definitiva, que es podria donar conjuntament amb el projecte de construcció, tal com ha manifestat la responsable de comunicació de la consultoria, Cristina Ten.

Per tant, si tot segueix el ritme previst i no es produeixen grans contratemps, com esperen que sigui els promotors, la construcció de la nova zona residencial de luxe començaria a posar els seus fonaments cap al 24 de juny, per començar a construir 'amb tot l'estiu per davant', ha apuntat Ten.

El procés s'allargarà durant uns tres anys o tres anys i mig, segons la climatologia. 'El primer any marca el ritme', ha afirmat. 

Procés de comercialització
Un cop comencin les obres també s'iniciarà el procés de venda dels 58 espais que finalment es construiran. Es tracta d'apartaments d'entre 170 fins a 865 metres quadrats, incloent el box, la terrassa, etc. 'Són com habitatges unifamiliars units en el mateix edifici', ha explicat la promotora, amb obertures tant cap a la vall com cap al poble d'Ordino. 

Pel que fa als preus, aquests van dels prop de 5.000 fins als 8.300 euros per metre quadrat aproximadament. 

A més, els espais comunitaris del soterrani podran incloure sales de fitness, de reunions o de festes, entre altres, així com un auditori amb una capacitat per 250 persones que se cedirà al Comú, una font recuperada del Quart, una zona d'esbarjo i una àrea de bany amb un llac natural. 

Mentre no s'inicien els treballs sobre el terreny i no es poden començar a vendre els espais, la promotora ha començat a confirmar les prereserves que existien fins la data. La majoria dels clients s'han interessat pels apartaments més grans, ja que 'és una nova filosofia de vida', ha explicat la responsable de la consultora, 'és una inversió en un concepte diferent', ha afegit.

De les peticions inicials, un 50% tiren endavant tot i que preveuen que en el moment de fer la reserva i els primers pagaments es quedi en un 30%, una xifra 'molt interessant' per començar l'obra, ha conclòs Ten.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT