PUBLICITAT

Mackay confia que la Batllia li doni la raó contra Naturlàndia

  • El pare de la menor accidentada a l'agost va entrar ahir la demanda civil contra l'ecoparc
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mackay entra a la Seu de la Justícia per entrar la demanda civil contra Naturlàndia, ahir Foto: ÀLEX LARA

El pare de la menor accidentada greu al Tobotronc l'agost passat finalment va presentar ahir la demanda civil contra Naturlàndia a la Batllia. Mark Mackay es va mostrar confiat que el batlles els doni la raó, a diferència del que ha passat en d'altres causes derivades d'accidents al giny, doncs la seva adjunta diversa documentació que la dota de «més pes».

Mackay va exposar que la demanda té dos eixos. Un de reclamació per danys i perjudicis, doncs la seva filla va patir una lesió greu per la qual el peu va quedar-li mig seccionat, encara segueix tractament de rehabilitació, camina gràcies a una fèrula i al setembre té prevista una nova intervenció quirúrgica. El segon eix és per millorar la seguretat del Tobotronc i evitar que accidents com el de la seva filla no es repeteixi.

Tot i que hi ha hagut d'altres demandes presentades contra Naturlàndia per accidents, i que aquestes s'han anat desestimant i arxivant, Mackay va expressar la seva «confiança plena» en la justícia andorrana i va apuntar que en els precedents no s'aportaven proves suficients. En aquest sentit, va assegurar que la seva demanda té «més pes», doncs s'adjunta diversa documentació, com l'informe pericial realitzat per un enginyer tècnic industrial i una acta notarial que posen en relleu les deficiències de seguretat del giny i incompliments dels estàndards de construcció de l'empresa fabricant del tobogan. «Tenim prou documentació com perquè la demanda tingui pes», va sentenciar Mackay.

Com ja havia dit altres vegades el pare de la menor, a més de reclamar danys i perjudicis –quantitat «raonable»–, el que persegueix la família amb la demanda és que es corregeixin les mancances en relació a la seguretat. Volen que es faci «un tomb de 180 graus a aquest sense sentit» i que s'adoptin les mesures necessàries «per evitar accidents». En aquest punt, Mackay va afegir que han constatat una cinquantena llarga d'accidents, i això vol dir que «alguna cosa passa». I d'altra banda, «si només hagués estat un, sí que hagués pogut ser fortuït o a causa d'alguna imprudència», però sent nombrosos, Mackay ho descarta.

ALTRES ACCIDENTS / Entre aquests accidents n'hi ha un de similar al que va patir la seva filla a l'agost, però el lesionat és un jove que passa la vintena d'anys. Segons va explicar Mackay, aquest jove també va presentar una demanda contra el giny, inicialment per la via penal, però va ser desestimada, i ara l'ha reobert per la via civil. Aquest cas també serveix Mackay per dir que l'accident no és qüestió d'edat i que li pot passar tant a un menor com a un gran.

EL PROCÉS / Un cop entrada ahir la demanda, s'obre un termini de deu dies per presentar la documentació relacionada abans no es notifiqui al contrari –Naturlàndia– que ha estat demandat. Llavors començarà el procés d'instrucció on el batlle escoltarà la contesta de Naturlàndia a la demanda, la rèplica del demandant i la dúplica de l'ecoparc. Un cop fet aquest pas, s'obrirà el procés de proposició de proves i es cridaran els testimonis. Mackay va assegurar tenir alguns afectats que testificaran en favor seu. Tot aquest procés podria allargar-se més enllà d'un mes, segons els càlculs del demandant, el que podria portar a què la pràctica de les proves –la vista– es faci de cara al setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT