PUBLICITAT

El fiscal demana 4 anys a un home que va robar cerveses i xampany

  • Va colar-se a un bar amb un amic després de sortir de festa i només es varen endur alcohol
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carrer on es troba el bar on es va produir el robatori Foto: JORDI FITER

Es declara amb un problema greu amb l'alcohol. Des dels 13 anys, quan va començar a beure, influenciat pel seu pare i el seu avi, «que ja eren alcohòlics». Ara suma 38 anys i la Fiscalia vol carregar fins a quatre anys en presó sobre d'aquest home d'origen gallec per un possible robatori al lloc on treballava de cuiner. A més de participar amb un amic seu –per qui es demanen dos anys de presó– al local El Racó d'en Josep en un altre robatori. Un cas on, si bé van colar-se al bar, només es van dur unes cerveses, uns gots per aquestes i alguna cosa més per picar.

Aquest cas al local de restauració va començar quan el segon acusat, amb nacionalitat andorrana, es va trobar que el bar tenia un tendal que podia obrir amb facilitat sense forçar el pany, a l'estiu de 2010. Allà un dia, portat per l'alcohol en sang, va entrar i robar «dues canyes», segons va confessar.

Al cap d'un parell de mesos, es va trobar l'acusat gallec i, després de recórrer bars i discoteques fins que tot va tancar quan surt el sol, li va dir «on podien continuar bevent». L'andorrà va colar-se dins del local, va agafar dues canyes segons va declarar, i va haver de trencar el tendal amb un ganivet «perquè no podia sortir» afectat per «la borratxera».

Unes dones de fer feines van trucar a la policia quan van veure l'escena, on els agents van comprovar que només es portaven begudes i que van donar taxes d'alcoholèmia de 2,65.

El fiscal va demanar ahir quatre anys de presó pel gallec, acusat també d'un possible robatori al local on treballava. Es van portar 210 euros. I li acusen perquè hi havia una copa de xampany allà amb el seu ADN.

La defensa, però, va ressaltar que el seu client va estar un any en desintoxicació. Que va començar amb una dona i que ara espera un fill. «Està rehabilitat i la presó no és la solució per ell». Motiu pel que demana absolució i condicional, acceptant pagar els 806 euros de les despeses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT