PUBLICITAT

Heracles omple el rebost de Càritas

  • Els treballadors del holding de la construcció fan una aportació al banc d'aliments
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Agustí Font, president de Càritas Andorra, i Sandrà Tomàs, responsable de comunicació del Grup Heracles Foto: ÀLEX LARA?

La responsable de Comunicació i Responsabilitat Social Corporativa (RSC) del Grup Heracles, Sandra Tomàs Marot, va entregar ahir una important donació de queviures i altres productes per a consum domèstic al banc d'aliments de Càritas Andorra anunciant que només es tracta del primer pas, ja que el holding integrat per 22 empreses de la construcció doblarà aquesta primera entrega feta pels treballadors del Grup. «El que avui donem és el que hem recollit entre tots els treballadors del Grup i he de dir que, fent aquesta col·lecta, també hem recollit els millors aspectes que podem trobar en les persones». A la qual cosa Agustí Font, president de Càritas, va respondre que «és realment una satisfacció treballar amb el Grup Heracles».

Primer contacte

Font va afegir que el primer contacte que el Grup Heracles va tenir amb Càritas va ser per una recollida de roba, «a partir d'aquell moment la inquietud de l'empresa per col·laborar ha anat en augment, hi ha el què hi ha i el que no es veu». I va argumentar: «a Càritas sempre tenim la temptació de demanar, però no podem quan empreses amb cor com aquesta, atentes a les necessitats dels altres, ja fan molt; estem molt contents».

Tomàs va explicar que al llarg de 15 dies tots els treballadors del Grup van anar portant, de mica en mica, aliments als diferents centres de treball. «Ara Càritas recepcionarà la primera càrrega i uns dies més tard, quan l'ONG estigui a punt, el grup duplicarà l'aportació». Entre els molts queviures que hi havia ahir exposats en una de les empreses del holding, hi havia més de 200 pots de llegums, 200 llaunes de tota mena i mida, 25 paquets de 12 litres de llet, 70 paquets de cereals per esmorzar, pasta, arròs, oli d'oliva i de girasol, cafè, sucre i, fins i tot, detergents per rentar la roba o netejar la llar. Tomàs també va puntualitzar que la iniciativa forma part del pla de RSC que l'empresa va introduir fa un parell d'anys i que, a més d'aportar avantatges socials als treballadors a nivell intern, també implica les empreses i els seus efectius en accions externes com ara les ajudes socials, el compromís amb el medi ambient o el patrocini esportiu. «El fet de col·laborar en accions solidàries com aquesta també cohesiona l'equip que actua d'una manera sana i natural». I va explicar que molts dels recursos que el Grup destina a atenció primària impliquen l'estalvi en altres coses més superficials, com ara els regals de Nadal.

Més famílies necessitades

El president de Càritas també va reiterar ahir que actualment 44 famílies s'aprovisionen al banc d'aliments de l'ONG. «L'any passat havíem arribat a 54 famílies i després d'un temps en què el nombre havia baixat considerablement, perquè molta gent marxa, ara hem tornat a pujar fins a 44». Font també va assenyalar que la roba és l'altre gran front d'ajuda de Càritas a Andorra, ja que «molta gent en porta i molta en ve a buscar, de fet voldríem ampliar els locals per poder arribar a més gent». Tomàs va concloure que «col·laborar amb Càritas i amb el banc d'aliments és una doble satisfacció; d'una banda la de poder col·laborar desinteressadament amb l'ONG i de l'altra, poder comptar amb els treballadors que s'han abocat en la iniciativa, fent prova d'una solidaritat i una generositat excepcionals».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT