PUBLICITAT

El Govern i la Generalitat aproven un acord en l'àmbit de la salut

  • El text formalitza la cooperació sanitària entre els dos àmbits territorials
  • L'objectiu principal és completar l'oferta de serveis i garantir l'intercanvi
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

El Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya van aprovar, en les respectives reunions de dimecres, un acord en l'àmbit sectorial de la salut. Amb paraules de la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, aquest acord permet formalitzar les relacions existents entre les dues administracions i "fer un pas més en l'apartat de la cooperació sanitària i de la seguretat social". L'objectiu d'aquesta cooperació és completar l'oferta de serveis del país, a partir de convenis d'atenció amb centres de referència d'Espanya i França, i garantir també l'intercanvi d'experiències i coneixements, "dos elements clau per donar sentit a un objectiu: garantir una prestació de serveis de qualitat", segons Rodríguez.

Fins al moment, la cooperació ha existit gràcies a "les relacions de bon veïnatge", que han permès establir vincles amb les autoritats sanitàries dels països veïns. Un dels objectius de l'actual Ministeri de Salut, però, és anar formalitzant aquestes relacions i donar-los una cobertura jurídica, mitjançant acords d'àmbit estatal i acords també d'àmbit regional. Per aquest motiu, el Govern d'Andorra està treballant per acabar de materialitzar els acords amb Madrid i París.

Pel que fa a la relació amb Catalunya, l'acord aprovat dimecres ve a desenvolupar un acord marc signat el febrer de l'any passat entre el cap de Govern d'aleshores, Albert Pintat, i el president de la Generalitat, José Montilla. Segons la titular andorrana de Salut, "l'acord situa la cooperació sanitària dins del marc de col.laboració dels territoris" i dóna cobertura als posteriors convenis que es puguin establir eventualment entre les institucions sanitàries.

Un dels aspectes de l'acord és que fixa un seguiment periòdic d'aquesta cooperació sanitària. Però el més important és que ha de servir per garantir la proximitat assistencial i la reciprocitat en la cooperació. Així, és possible que els andorrans puguin rebre determinada assistència especialitzada a Barcelona, alhora que des d'Andorra s'ofereix suport a la Seu d'Urgell en qüestions com ara el servei de diàlisi o la salut mental.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT