PUBLICITAT

Estudiants protesten davant l'Ambaixada espanyola contra les retallades

  • Les retallades en la plantilla del professorat i el conseqüent augment de les ràtios d'alumnes per aula, així com l'increment de les taxes universitàries i la reducció de beques han estat els elements centrals de la protesta
22052012_manifestacio1
Una cinquantena d'estudiants de primer i segon de Batxillerat de l'Institut espanyol s'han concentrat davant l'ambaixada. Foto: ANA
Una cinquantena d'estudiants de secundària del sistema públic educatiu espanyol s'han concentrat aquest dimarts al migdia davant de l'Ambaixada espanyola manifestant la seva protesta contra les retallades en matèria d'educació del govern de Mariano Rajoy. Les retallades en la plantilla del professorat i el conseqüent augment de les ràtios d'alumnes per aula, així com l'increment de les taxes universitàries i la reducció de beques han estat els elements centrals de la protesta. Els alumnes portaven pancartes en les quals es podien llegir frases com La pública no se vende, se definede; Por una educació digna: Futuro me gustas, pero estás como ausente; No quiero ir en la chepa de mi padre hasta los 30.
Una cinquantena d'estudiants de primer i segon de batxillerat del sistema educatiu espanyol de l'Institut de la Margineda s'han concentrat aquest dimarts al migdia davant de l'Ambaixada espanyola per protestar contra les retalles que practica el govern de Madrid en matèria educativa i que passen fonamentalment per la reducció de la plantilla de professors, l'augment de la ràtio d'alumnes per aula, l'eliminació de beques per als alumnes i l'augment de les taxes universitàries.

Els estudiants portaven diversos rètols on s'hi podien llegir frases reivindicatives com La pública no se vende, se definede; Por una educació digna: Futuro me gustas, pero estás como ausente; No quiero ir en la chepa de mi padre hasta los 30. Han elaborat un manifest que han lliurat a la secretària general de la Conselleria d'Educació de l'Ambaixada, Asunción Larrosa, amb qui han parlat una estona a peu de carrer. 

En el text del manifest es pot llegir que les noves retallades 'provoquen una mala educació i que tots els joves en procés d'aprenentatge se'ls dificulta l'accés a una bona educació'. Precisament, un dels portaveus dels estudiants, Jordi Blanco, ha fet èmfasi en què la majoria d'alumnes de l'ensenyament públic 'són de classe mitja-baixa' i que l'augment de les taxes els perjudica enormement.

Per la seva banda, una altra portaveu, Míriam Airosa, ha explicat que en l'actualitat el rendiment dels alumnes ja és baix, i ha fegit que si la ràtio per aula augmenta de 20 fins a 40 alumnes, el rendiment encara serà més baix.

El manifest dels estudiants també pregunta retòricament 'com vol el govern que les generacions futures tirin del país si tenen dificultats per accedir als estudis?' o 'com vol el govern que hi hagi menys abandonament escolar si el professor podrà prestar menys atenció al seu alumnat?'. Per tot plegat, el manifest conclou que 's'està posant en risc el creixement econòmic futur i la competitivitat de la nostra societat'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT