PUBLICITAT

El marit 'buida comptes' no vol repartir els diners amb la dona

  • La fiscal difereix de l'acusació privada i demana que la causa torni a la jurisdicció civil
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'advocat espera amb un llibre sobre legislació penal a les mans. Foto: EL PERIÒDIC

La fiscalia va demanar ahir al Tribunal de Corts, TC, l'absolució de Josep Maria G.M per un delicte d'administració deslleial perquè «no es pot provar ni de fet ni de dret». A més, la fiscalia va subratllar que la «jurisdicció penal no és l'adient» perquè tampoc no és pot provar l'apropiació indeguda i que en tot cas es tracta d'un afer de redistribució de guanys que correspondria portar davant la jurisdicció civil. L'inculpat de 78 anys d'edat, va començar a buidar els comptes bancaris que compartia amb la seva dona, Ana Maria B.P de 74 anys d'edat, a començament de segle per obrir tres nous comptes al seu nom, dos d'ells numerats en diferents entitats bancàries del país.

Els fets van succeir dos anys després que l'home patís un accident greu i també sembla que el seu ressentiment envers la dona, que d'altra banda encara contínua tenint-ne cura, arrenca també aleshores. La tossudesa de l'inculpat per no repartir el diners que la parella ha anat estalviant al llarg de 47 anys de matrimoni, és tal, que l'home va arribar a insinuar que prefereix que el tanquin a retornar un cèntim a l'esposa. Evidentment, la causa que ahir es jutjava al TC, ja havia passat abans per la jurisdicció civil que havia fallat a favor de la dona exigint al marit de repartir els estalvis de tots dos que sumen gairebé 300.000 euros. Com que no hi va haver manera de que ho fes, la dona va portar l'afer a la instància penal per un delicte d'administració deslleial, «perquè el que sempre havia portat els comptes de la parella i de la casa era ell» va declarar Ana Maria .

Al final de la vista però, la fiscalia va estimar que no correspon a aquesta jurisdicció jutjar l'afer perquè tampoc quedava provat el delicte i a més, la demandant també tenia accés als comptes buidats i n'havia retirat diners en diferents ocasions, cosa que va reconèixer ahir. L'acusació privada en canvi, va insistir en que les sumes que podia haver retirat la dona per fer front a despeses domèstiques puntuals poc tenien a veure amb la buidada de comptes que havia fet l'home, i va insistir en l'abús de confiança i en la voluntat de deixar la dona en la indefensió, quan havia treballat, estalviat i en definitiva, contribuït de la mateixa manera en la constitució del capital de la parella. L'advocada també va recordar que el 2009 l'home havia testat a favor d'una neboda seva a la qual deixava tots aquests diners.

una baralla familiar/ L'inculpat Josep Maria G.M també va explicar en la seva declaració que havia pogut saber que el nebot de la dona tenia un compte amb prop de 800.000 euros en un intent de fer partícip el TC de les seves sospites. L'home va presentar un extracte de compte que el president del Tribunal no va acceptar. Sembla ser que cada membre de la parella, que malauradament no ha pogut tenir fills, també té un nebot preferit i que això també és motiu de discòrdia. L'advocat defensor també va demanar l'absolució per a l'inculpat basant-se en les mateixes conclusions del ministeri fiscal i va demanar que s'aixequés l'embargament dels comptes que es va acordar en la instrucció d'aquesta causa fa poc més d'un any. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT