PUBLICITAT

Més de 100.000 euros anuals d'estalvi en les nòmines del Consell General

  • Reducció mínima del 5% de la retribució de tots els càrrecs electes
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bonell presenta, ahir, les retallades salarials que es realitzaran al Consell General. Foto: ANA / N. M.

El Consell General aplicarà també la llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal. Ho farà a partir del juny i comportarà un estalvi al voltant dels 100.000 euros bruts anuals, segons va informar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell.

En aquesta institució, les retallades afectaran no només al personal i al dels òrgans que en depenen –Raonador del Ciutadà, Agència de Protecció de Dades i Tribunal de Comptes–, sinó que també afectaran els càrrecs electes. Per al personal, els criteris que s'aplicaran són la reducció d'entre el 5% i el 10% dels salaris per sobre dels 3.000 euros bruts mensuals i la suspensió dels triennis. La gestió de l'acompliment es mantindrà. Segons Bonell, la reducció del salari base només afectarà a cinc treballadors de la casa –dels 17 que té–, i juntament amb la suspensió dels triennis sumarà un estalvi de 16.970 euros anuals.

Pel que fa als càrrecs electes, s'aplicarà la corresponent reducció d'entre el 5% i el 10% als salaris superiors als 3.000 euros, és a dir, els síndics i els presidents de grup. A la resta, «vista la voluntat de reducció», s'ha acordat també una rebaixa del 5%. En el cas dels electes, l'estalvi en les seves nòmines es quantificarà en 82.837 euros bruts anuals.

A més, s'ha de sumar l'estalvi que s'aconsegueixi en els òrgans adscrits. Bonell va assegurar que per aquests no es disposa de tota la informació, però segur que la mesura afecta el propi raonador, el director de l'Apda i els membres del Tribunal de Comptes. El que no se sap és fins a quin punt afectarà el personal d'aquestes institucions ni l'estalvi que se'n derivarà.

LA POSICIÓ DELS SOCIALDEMÒCRATES / En la reunió de la Sindicatura en què es van acordar les retallades, el secretari socialdemòcrata, David Ríos, va fer constar en acta el seu desacord. El president del grup, Jaume Bartumeu, va recordar el seu rebuig a la llei de mesures de contenció de la despesa de personal, i «si no vam votar la llei del Govern, no podem acceptar que una llei que no compartim sigui d'aplicació al Consell General amb el nostre vistiplau».

De tota manera, va es va mostrar d'acord amb les retallades als càrrecs electes, doncs els polítics «hem de predicar amb l'exemple». En aquest punt, Bartumeu va recordar que quan va arribar al Govern ja va establir una rebaixa del 12% dels salaris dels membres del Consell de Ministres i dels secretaris d'Estat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT