PUBLICITAT

Els carburants mantenen els ingressos per importacions

  • Les variacions per a la resta de capítols són negatives, sobretot per a l'alimentació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns camions fan cua a la duana de la Farga de Moles. Foto: TONY LARA

Les xifres de comerç exterior registrades el passat mes d'abril evidencien un manteniment de les importacions i un increment del 2,4% de les exportacions, segons va informar ahir el Departament d'Estadística. El valor brut de les importacions va ser de 77,5 milions d'euros, amb una tendència mensual estable, i la interanual de més 0,6%, força condicionada pel valor de les importacions de combustibles, que s'ha incrementat en un 17% interanual. Amb tot, la majoria de la resta de grups observen tendències negatives que sense els combustibles implicarien una tendència global marcadament negativa.

El valor de les importacions va registrar un increment interanual notable gràcies a l'elevat valor de les importacions en el capítol de combustibles, que representen el 18% del total de les importacions. Amb un increment del 17% interanual, la importació de carburants i combustibles afavoreix l'augment del global de les importacions en un 0,6% interanual, però la majoria de la resta de grups observen tendències negatives que sense els combustibles implicarien una tendència global marcadament negativa. Els grups d'alimentació i vestit i calçat representen el 25% de les importacions totals i en presentar una menor volatilitat dels preus sostenen la tendència en un sentit o altre. Tret dels carburants, la resta de capítols continua mostrant els signes de la contracció de l'economia. L'abril passat l'alimentació, el vestit i el calçat que representen el 25% de les importacions totals del país, van tornar a registrar variacions interanuals negatives.

Més exportacions/El mes passat les exportacions van créixer fins als 4,7 milions d'euros, recuperant la tendència positiva mensual en un 2,4% i la interanual en un 10,5%. Estadística explica que així es recupera l'evolució positiva que s'observa des de fa un any i mig, i que es dóna en els grups de vestit i calçat, amb un augment del 15,6% i el de joieria, amb un increment del 38,4%, que representen el 40% del valor total de les exportacions durant l'abril. En canvi el grup transport, principal impulsor de les exportacions en els últims mesos, registra una tendència interanual negativa (-16,6%) a l'igual que el mes anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT