PUBLICITAT

La duana andorrana intervé més de 28.000 euros en cigarretes

  • La mercaderia viatjava en un 4x4 espanyol cap al coll de la Botella
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els més de 27.000 paquets de cigarretes interceptats. Foto: DUANA ANDORRANA

Els agents de la duana andorrana van interceptar dissabte passat un vehicle que circulava sense llicència de transport per una càrrega de cigarretes valorades en més de 28.000 euros. El vehicle un gran tot terreny amb matrícula espanyola circulava per la carretera general 4, a la sortida del poble de Pal.

Quan el conductor es va adonar que hi havia un control a la mateixa carretera va intentar fugir però va perdre el control del vehicle que va acabar per sortir de la carretera. Immediatament els agents van procedir a l'escorcoll i van descobrir 27.333 paquets de cigarretes de la marca Austin valorats en 28.153 euros. Tot i que la duana andorrana no dona més detalls, el vehicle, un tracció a les quatre rodes de la marca Chrysler es disposava sens dubte a creuar la frontera hispano-andorrana pel coll de la Botella i a introduir el tabac de contraban al país veí. La Duana andorrana que també sanciona el contraban de tabac d'acord amb la Llei de control de mercaderies sensibles del 1999, va aixecar un expedient sancionador de 150.253 euros per una infracció molt greu a la mateixa Llei.

Aquest decomís se suma al degoteig que des de començament d'any registra la duana de la Farga de Moles. La majoria de vehicles interceptats són de matrícula espanyola cosa que fa pensar que la crisi afavoreix els intents reiterats d'introduir cigarretes procedents d'Andorra per vendre-les al mercat negre espanyol i realitzar així un benefici econòmic en el menor temps possible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT