L'Andros tornarà al circuit del Pas els pròxims 14 i 15 de desembre

• El pressupost de la prova és de 120.000 euros, dels quals 20.000 arriben des d'Andorra Turisme
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Mamers, Sasplugas i Cases, al juny passat en la inspecció del francès. Foto: TONY LARA

Aquest any no hi haurà sorpreses ni amenaces ni treballs extra fonamentals perquè el Trofeu Andros torni a ser al Principat, després que l'estiu passat Max Mamers, organitzador de la competició, exigís als responsables andorrans (Automòbil Club d'Andorra) una sèrie de millores al circuit del Pas de la Casa. En l'edició 2012-2013, el trofeu francès d'automobilisme sobre gel disputarà a Andorra la seva segona prova del calendari, els dies 14 i 15 del pròxim mes de desembre. El pressupost total per a la competició en terreny andorrà és de 120.000 euros, dels quals 20.000 arriben des d'Andorra Turisme. Aquest hivern s'acaba la filiació entre l'Andros i l'ACA, així que la renovació s'haurà d'estudiar en dates properes a la cita andorrana.

És un respir per a l'ACA que aquesta campanya no hi hagi més exigència que la d'anar fent el pàdoc sense pressa, però sense pausa. El fonamental, tenir asfaltat la zona de preparació de vehicles, és una realitat des de la temporada passada, quan Max Mamers, director de la cursa, no només va donar el vistiplau al circuit, sinó que va destacar que havia estat la millor competició de la temporada.

Després dels elogis que arriben oblidades ja les amenaces –cal recordar que el juny passat Mamers es va posar seriós i va obligar Andorra a reaccionar o no tornava–, el calendari ha establert que el Grandvalira Circuit del Pas de la Casa torni a ser la segona prova del calendari. Andorra Turisme és una de les entitats que fa possible aquesta cursa al Principat amb 20.000 dels 120.000 euros del pressupost total. La resta ve de Crèdit Andorrà, HiperPas i de la venda d'entrades, que l'any passat va aportar una entrada de 10.000 euros en els dos dies de recaptació en la zona VIP, ja que en la resta del circuit l'entrada és gratuïta.

18 EDICIONS A ANDORRA / La pròxima cita de l'Andros a Andorra serà la 18a edició que aquesta competició és al Principat, en el que és una data especial per la seva majoria d'edat, i dóna una idea clara del compromís de l'empresa organitzadora, 2MO (Max Mamers Organisation) amb aquest circuit, l'únic que acull la cursa francesa fora de les fronteres franceses.

ESPECTACLE COM L'ANY PASSAT /L'objectiu de la cita andorrana serà que almenys s'aproximi al gran espectacle de motor que es va viure aquesta temporada passada. El Grandvalira Circuit del Pas va acollir una competició realment vibrant que va deixar com a guanyadors Jean Philippe Dayraut i Alain Prost. La cita va comptar amb la participació de dos campions del món i cinc pilots de la Fórmula 1, la qual cosa va donar un plus d'emoció en cada revolt.

Aquest fet fa i les millores en la instal·lació del Pas de la Casa fan que 2MO estigui molt satisfeta d'aquesta cita, i que, a més, la consideri com a clau en el recorregut hivernal de la competició, que tindrà com a primera cita Val Thorens, el 8 i 9 de desembre pròxim.