PUBLICITAT

El PS vol posar fi al mandat del Consell de l'Audiovisual

  • Els socialdemòcrates demanen que el Consell Andorrà de l'Audiovisual "posi fi, ja automàticament al seu mandat", mentre que  els demòcrates preferirien esperar a fer la modificació de  la Llei de Ràdio i Televisió d'Andorra

21052012_junta

Un moment de la reunió de la Junta de Presidents, d'aques dilluns a la tarda.l. Foto: ANA
Els dos grups parlamentaris, demòcrata i socialdemòcrata, treballen conjuntament en una proposició de llei de modificació de la Llei de Ràdio i Televisió d'Andorra, que elimini l'actual Consell Andorrà de l'Audiovisual. La voluntat inicial era fer aquesta modificació durant l'actual període de sessions, però el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha opinat que no podrà ser així perquè se'ls ha tramès un document extens per fer la modificació que els comportarà més temps. La demanda que volen fer els socialdemòcrates, però, és que mentre es prepara la modificació de la Llei, el Consell Andorrà de l'Audiovisual 'posi fi, ja automàticament al seu mandat', mentre que en principi, els demòcrates preferirien esperar a fer la modificació de la Llei.
La voluntat dels dos grups parlamentaris d'eliminar el Consell Andorrà de l'Audiovisual està pendent de la modificació de la Llei de Ràdio i Televisió d'Andorra, que es vol dur a terme de manera conjunta. Aquest dilluns, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha informat que s'estava treballant en un text inicial més bàsic, però que ara els demòcrates els han tramès un text més extens i que per tant dubta que es pugui aprovar durant aquest període de sessions. 

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, per la seva banda, ha indicat que es volen fer algunes modificacions puntuals per traslladar les funcions del Consell Andorrà de l'Audiovisual a altres organismes, però que també s'han de modificar els estatuts de Ràdio i Televisió d'Andorra. En el cas que es decideixi fer una primera modificació, per consens, amb els aspectes més bàsics, Baró creu que es podria enllestir durant aquest període de sessions, però si es vol fer tota la modificació de cop, no donarà temps.

Mentre es treballa en això, però, Jaume Bartumeu vol proposar que 'el Consell General posi fi ja automàticament al mandat del CAA, que ja ha expirat legalment i que no té res més a fer en l'escenari audiovisual andorrà'. I és que considera que 'mentrestant tenim aquesta mena d'electró lliure, la utilitat del qual és nul·la i que només serveix perquè es retribueixin una aportació mensual'. A més, opina que 'han portat la provocació a fins al punt de fer compareixences quan estan fora de termini i diuen que estan actuant, però jo diria que estan cobrant i no actuant'. En aquest sentit, Ladislau Baró ha manifestat que preferiria poder posar fi al mandat del CAA quan es faci la modificació de la Llei, però que si es vol fer abans en poden parlar.

Reunió de Junta de Presidents
D'altra banda, aquest dilluns hi ha hagut reunió de la Junta de Presidents, i s'ha acordat celebrar una sessió de Consell General el proper 31 de maig. Els projectes previstos per debatre són la modificació de la Llei qualificada d'immigració, la proposició de llei de modificació de la Llei general de les finances públiques, la presa en consideració de la proposició de llei de modificació de les bases de l'ordenament tributari i de la proposició de llei de suspensió de l'actualització o revisió a l'alça de les comissions bancàries per a pagaments efectuats amb targetes de crèdit electròniques, a més dels projectes que es puguin enllestir fins aleshores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT