PUBLICITAT

Dos trets impacten contra les finestres del domicili de Cinca

  • La investigació continua oberta i Martí assegura que els fets «no condicionaran l'acció» de l'Executiu
E. O. G.
LA MASSANA

Periodic
Dues periodistes fotografien la casa del ministre Cinca, ahir, després que s'informés de l'atac. Foto: TONY LARA

Dos trets van impactar la matinada d'ahir contra les finestres del domicili del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. La família estava dormint a l'interior de l'habitatge, però sortosament no s'ha de lamentar cap ferit. La investigació policial segueix oberta i no es descarta cap hipòtesi. El cap de Govern, Toni Martí, va manifestar el rebuig «total i absolut» a aquests fets –que «no havien passat mai a Andorra»–, i va assegurar que «no condicionaran l'acció del Govern».

Els fets van passar al voltant de les 2.30 hores de diumenge quan el ministre i la seva família dormien. Els dos trets anaven dirigits a les finestres de dos dormitoris de l'habitatge, en una zona residencial de la Massana. Segons va explicar el director de la Policia, Jordi Lluís, va ser el mateix Cinca qui va donar l'alerta. Aleshores es va activar un operatiu per part de l'àrea d'investigació criminal, al que s'ha donat «màxima prioritat».

Per raons de seguretat, ni Lluís ni Martí van donar massa detalls de com evolucionen les investigacions. «Les hipòtesis estan obertes i no se'n descarta cap», va assegurar el director de la Policia. El que sí que van explicar és que les bales trobades apunten a un rifle de caça i que les constatacions «apunten que no és un fet accidental, sinó dolós», és a dir, que era buscat.

«NO ENS APARTAREM NI UN CM» / El cap de Govern va manifestar el rebuig i la «condemna total i absoluta dels fets». Després d'expressar el seu suport «total» a la persona i a la tasca que està fent des del Ministeri de Finances i Funció Pública, va assegurar que els membres del Govern estan «avui més determinats a no apartar-nos ni un centímetre del full de ruta». És a dir, que tot i no voler jutjar els fets, «els que pensin que això pot fer variar la posició del Govern s'equivoquen, i ho dic amb tota la cautela».

Tot i això, Martí va reconèixer que els fets «inquieten el Govern i els seus ministres». De totes maneres, «la seguretat ciutadana és un valor essencial» del país i, ara per ara, es continua «dins la normalitat més absoluta». Això va portar «a canviar la filosofia» i a retirar la seguretat de l'edifici administratiu del Govern. En aquest mateix sentit, els ministres no compten amb personal de seguretat i no s'ha estudiat, de moment, la possibilitat de modificar-ho. «Fem plena confiança a la Policia», va manifestar Martí, i «a partir d'aquí ja es veurà si cal més seguretat per als càrrecs públics». En aquest punt, el cap de Govern va enviar un missatge de tranquil·litat a la població reiterant la confiança en el Servei de Policia.

Pel que fa a l'estat de Cinca, Martí va exposar que va estar en contacte permanent amb el ministre i que aquest està preocupat, però «té una gran solidesa com a persona». De fet, se'l va poder veure participant, pel matí, a la cursa popular del Dia de l'Esport per a Tothom.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT