PUBLICITAT

Andorra Telecom preveu un possible augment dels preus del 'roaming'

  • Després que la UE baixi el preu de les connexions als països comunitaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un usuari es connecta a Internet amb el seu mòbil i una tableta. Foto: JULIO CARBÓ

Les tarifes per utilitzar el telèfon mòbil a l'estranger baixen considerablement a la Unió Europea, però una mesura similar no es produirà al Principat. I encara pot ser pitjor, ja que Andorra Telecom va anunciar aquest cap de setmana que, amb aquestes noves quotes als països comunitaris, possiblement es vegin arrossegats a pujar el roaming, tant als visitants com els seus usuaris quan vagin a l'estranger.

La parapública s'escuda en l'afirmació que el descens de les tarifes d'itinerància imposat per la Unió Europea als operadors de telefonia mòbil de tots els països integrants repercutirà negativament a Andorra.

Com que la mesura suposarà una disminució dels ingressos dels operadors, la propietària de la marca Som tem que vulguin compensar-ho amb els ingressos que reben dels països que no formen part de la UE, i que encara siguin «més ferms davant la negativa a reduir el preu del minut» amb els operadors com Andorra Telecom. La parapública va voler recordar que, per culpa de les petites dimensions d'Andorra, té poca força a l'hora de negociar les tarifes amb els altres països, tant les que paguen els clients andorrans quan viatgen a l'estranger, com les que paguen els turistes que visiten Andorra.

Benefici per ambdúes. / Tot i així, l'alt preu que els andorrans han de pagar a l'estranger o els visitants a Andorra beneficia no només les companyies estrangeres. Sinó també la a la pròpia parapública. En canvi, a la Unió Europea s'ha aprovat, per mecanismes legals, uns preus màxims de les trucades, els missatges curts i les dades descarregades que podran cobrar els operadors de telefonia quan els seus clients viatgin a l'estranger. Andorra Telecom va voler informar que no només aquesta rebaixa no afectarà a Andorra per no formar part de la UE, sinó que a més, pot provocar aquest increment de les tarifes.

Des de la parapública van dir que són conscients de la necessitat de millorar el preu de les trucades en itinerància dels seus abonats quan truquen des de l'estranger, però va assegurar que les negociacions són complicades perquè el preu el marca l'operador del país. Igualment, en el cas dels turistes que visiten Andorra, asseguren que els preus també depenen en bona mesura dels operadors de fora, perquè són els que facturen i posteriorment abonen un percentatge a la parapública andorrana. De fet, des de l'entitat recorden que són molt més cares les trucades d'un client d'una operadora espanyola fetes a Andorra, que les d'un client d'Andorra Telecom des d'Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT