PUBLICITAT

Els Isards aconsegueixen la permanència 'n extremis'

  • L'equip de Deleris venç Moldàvia en el duel que decidia el descens
EL PERIÒDIC
VARSÒVIA

Periodic
Un partit dels Isards a l'Europeu de l'any passat a Split (Croàcia). Foto: FAR

La darrera oportunitat va ser la bona. Patint fins el final i en un duel dramàtic que decidia el descens Andorra va superar Moldàvia per 14-0 per segellar la permanència en el Grup A del Campionat d'Europa, en el torneig de Varsòvia que va acabar ahir després d'un cap de setmana intens en el qual el combinat que dirigeix Matthieu Deleris ha disputat set enfrontaments.

El dia va començar bé per als Isards, que van superar Moldàvia per 7-20 i evitar així el darrer lloc. El benefici d'aquesta victòria era que en la lluita pel novè lloc començava contra l'últim del grup A, Sèrbia, però la realitat va ser que els balcànics són molt superiors, com ho va demostrar el resultat: 28-12. «No ens ha donat cap opció», va reconèixer Deleris.

Quedava un partit, de nou contra Moldàvia, que també havia perdut el seu enfrontament contra Dinamarca per 26-19. Era l'última opció de salvar-se ja que només perd la categoria l'últim. Com en el darrer partit de la lligueta inicial Andorra va tornar a ser superior i amb dos assaijos de Paul Alieu i Roger Fité, ambdós transformats per Abelló, va certificar la salvació.

Matthieu Deleris estava «content» per haver aconseguit l'objectiu en el seu debut al capdavant de la selecció. Però poc més. El seleccionador va reflexionar sobre la situació: «S'ha notat que els jugadors han arribat molt carregats al torneig de Varsòvia, amb tants partits amb el VPC i la selecció de rugbi XV però hem de seure amb la Federació i parlar. Crec que les coses es poden fer millor. Així, tal i com estem ara, és complicat. Necessitem més preparació, jugant almenys dos tornejos a l'any, i més disponibilitat dels jugadors, que d'altres no han pogut venir principalment per feina».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT