PUBLICITAT

Els cònsols d'Ordino renuncien a participar en la visita de Sarkozy

  • Espot i Naudí critiquen que el copríncep no visiti totes les parròquies
  • Els mandataris creuen que el president francès perjudicar Andorra amb el tema dels paradisos fiscals

EL PERIÒDIC
ORDINO


Els cònsols d'Ordino no assistiran als actes programats per la visita del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, del proper 29 de juliol. Aquest va ser un dels temes que van estar damunt la taula en el decurs de la reunió de la junta de govern del Comú ordinenc d'aquest dijous al matí, segons ha pogut saber l'ANA de fonts coneixedores del contingut de la trobada.

Ventura Espot, cònsol major, i Consol Naudí, cònsol menor d'Ordino, no estaran presents a la visita oficial que el copríncep francès, Nicolas Sarkozy, farà aquest proper dijous 29 de juliol. Aquesta va ser la decisió que van prendre els màxims mandataris parroquials després de la reunió de la junta de govern comunal mantinguda aquest dijous al matí, segons ha pogut saber l'ANA de fonts coneixedores del contingut de la trobada.

Els arguments que han portat a prendre aquesta decisió es basen sobretot en l'actitud que ha tingut Nicolas Sarkozy vers Andorra des que va ser elegit president de la República francesa i, per tant, nomenat copríncep.

Els cònsols ordinencs, segons les fonts, són del parer que Sarkozy va actuar "d'una forma poc respectuosa" quan va assenyalar Andorra en relació al debat sobre els paradisos fiscals de fa un any i mig. Tot i considerar necessari que Andorra fes els deures per sortir de la llista negra de l'OCDE, Espot i Naudí consideren que les formes del copríncep "amb amenaces d'abdicació i amb declaracions públiques a la televisió francesa són totalment desafortunades i van fer més mal que bé al país".

Un altre dels arguments que es van posar damunt la taula en la junta de govern va ser el tipus de visita que farà Nicolas Sarkozy, "fugaç i sense passar per les parròquies", i van recordar la deferència i la pràctica dels altres coprínceps francesos de visitar tots els comuns durant la seva estada al país. Les fonts alerten que "sembla més un acte de vassallatge del poble andorrà, que no pas la d'una visita d'un cap d'Estat que vol conèixer la realitat del país i les inquietuds del poble".   

El descontent dels cònsols ordinencs amb la figura de Nicolas Sarkozy com a copríncep es va fer més patent en la reunió de la junta de govern quan es va apel·lar a l'esperit de la lletra de l'himne El Gran Carlemany quan parla dels coprínceps com a defensors del país -la darrera estrofa "I mos Prínceps defensors!"- considerant que Sarkozy "potser en altres matèries ens pot haver ajudat", però que amb la relacionada amb els paradisos fiscals "més que defensar, ha fet mal al país perquè ens va posar en el punt de mira de tothom".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT