PUBLICITAT

Israel no dóna opció a la sorpresa i s'imposa a Andorra en tres sets

  • El combinat de Garrido, de menys a més, cedeix per 25-10, 25-17 i 25-21 i és eliminat en l'Europeu
EL PERIÒDIC
RA'ANANA

Periodic
Borrego ?a l'esquena? esmaitxa en una jugada d'atac d'Andorra, defesat en el bloc per dos rivals d'Israel, ahir. Foto: FAV

Israel no va donar cap opció a la sorpresa ahir en la tornada de la primera eliminatòria corresponent al Campionat d'Europa i es va imposar de nou a Andorra per 3-0, per la qual cosa el combinat que dirigeix Adrián Garrido ha quedat eliminat a les primeres de canvi després d'haver superat la fase dels Petits Països.

Vist el nivell de la selecció del Pròxim Orient en l'anada disputada la setmana passada al Poliesportiu (1-3) es preveia un d'aquells partits per patir. Israel era infinitament favorita i tenia entre cella i cella la idea de donar un bon espectacle davant el seu públic. Andorra va anar de menys a més per acabar cedint 25-10, 25-17 i 25-21.

Garrido va alinear d'inici a Borrego, Folguera, Salvador, Olivera, Lanza i Alfons Parat, qui es disputava la plaça amb Francesc Porras i Dani Pérez. L'intercanvi de punts es va mantenir fins el 5-5 i a partir d'aquí els tricolors es van difuminar com equip. Salvador, el millor amb diferència d'Andorra en l'anada amb 17 punts, va estar molt vigilat alhora d'atacar; gairebé sempre rebia defenses agressives, amb tres homes intentant blocar les rematades. Israel va tirar d'aquesta estratègia per anul·lar Andorra en atac i tirant del servei de Sokolov va obrir un marge de punts ja insalvable (15-7) que va convertir la resta del primer set en un tràmit.

Al segon parcial Garrido va fer entrar Porras per Parat i l'intercanvi de punts va seguir un guió similar. Amb el 6-6 Israel va començar a apretar de nou i tot i que Andorra va oposar més resistència, va acabar cedint a l'evidència.

El tercer i últim set es va decidir en el tram final. De fet Andorra va aconseguir posar-se per davant a l'inici del parcial (8-7) i va saber mantenir l'avantatge fins el 16-15. Però en el moment decisiu de nou va aparèixer el joc contundent d'una Israel que en el moment que es va veure amb problemes va saber capgirar la situació. Així va remuntar per posar-se 21-19 i amb el marcador a favor no va fer més que conservar per acabar imposant-se 25-21.

Garrido no va tenir cap pega per al joc de la selecció i fins i tot va afirmar que va donar una millor imatge que en l'anada: «A Andorra vam guanyar un set però avui [per ahir] surto més satisfet. Hem estat més regulars a la pista i hem jugat amb intensitat. Aquest equip ha demostrat tenir una identitat pròpia però és contra rivals més fluixos quan es veuen més aquestes coses. El pròxim objectiu a l'Europeu serà el mateix: superar la fase dels Petits Estats i després intentar guanyar algun partit».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT