PUBLICITAT

Garrido demana «millorar» en la tornada de l'Europeu a Israel

  • El seleccionador vol un salt qualitatiu en joc i resultat, sabent que l'eliminatòria està gairebé impossible
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Folguera ?esquerra?, Olivera i Salvador fan un bloqueig triple en el partit d'anada del Campionat d'Europa, el diumenge passat al Poliesportiu. Foto: ÀLEX LARA

Andorra disputa avui a Israel (18.00 hores d'Andorra) el partit de tornada de la primera ronda del Campionat d'Europa sabent que l'eliminatòria està gairebé impossible, després de la derrota de la setmana passada per 1-3 al Poliesportiu.

Sense dubte el camí de la selecció nacional per arribar fins aquí no ha estat fàcil. En dos anys ha hagut de superar dues fases de l'Europeu de Petits Estats per guanyar-se la classificació però ara els rivals ja són de categoria professional. El primera, Israel ja és molt superior, no concedirà ni una i a sobre compta amb dos jugadors –un punta i un central– que seran titulars i que no van venir a Andorra a disputar l'anada. Serà, per tant, una Israel més temible i amb ganes de que aquest partit sigui una festa.

S'espera una gran entrada, una olla a pressió en un país molt humit i amb unes temperatures molt distants respecte de les que tenim actualment al Principat. En definitiva, molts condicionants en contra

«SI CREIEM EN NOSALTRES...» / Adrián Garrido és conscient de tot això igual que el vestidor, per això eludeix parlar d'objectius en forma de resultats. «El que vull és veure que el joc de la nostra selecció millora. Possiblement si hi ha un salt qualitatiu en el joc també es produirà en el resultat», va assegurar, recordant també que el set que es va guanyar fa ara set dies es va aconseguir «perquè vam creure en nosaltres». La fe mou muntanyes al Principat i a l'Orient Pròxim. «Depenem més de nosaltres mateixos que dels rivals. Hem d'evitar fallar tant com en el primer partit. Vam estar irregulars, amb molts daltabaixos. Hem de poder jugar a un alt nivell de manera continuada, només així podrem fer alguna cosa», va assenyalar el seleccionador.

SERVEI, BLOC I DEFENSA / L'estratègia a seguir, no obstant, serà la mateixa: «Arriscar en el servei, funcionar en els blocatges i sobretot saber defensar», va repetir. Aquesta és la consigna, com en l'anada. Andorra té jugadors com Borrego, Folguera o Christian Salvador amb servei de salt potentíssim que posi les coses difícils a Israel alhora de construir els atacs.

«Està clar que amb les dues cares noves que té Israel ens trobarem un equip molt millor en atac i bloqueig. Hem d'intentar contrarestar-los com sigui», va insistir a dir Garrido.

Està clar, doncs, que entre les armes d'uns i d'altres va un abisme, tot i que Andorra té un equip titular que pot donar guerra: José Garcia de lliure, Christian, Borrego, Iván Lanza, Folguera, Oliveira i Francesc Porras. Com a suplents estaran Dani Pérez, Alfons Parat i Torres mentre que Castillo i Gerard han estat els descartats.

«VAM ESTAR PER SOBRE» / Garrido va recordar que en el partit d'anada andorra «va estar per sobre del que s'espera», fent referència al set que es va guanyar davant un rival amb un potencial enorme en comparació i que, per exemple, el dia abans del partit va entrenar sis hores, per una i mitja dels tricolors. Són professionals i es dediquen en exclusiva al vòlei, per tant és impossible estar a la seva altura.

No obstant això Garrido demana més. Lògic. Sinó, ¿perquè competir? «Aquí hem d'anar a totes. La concentració és clau per fer les coses com sabem. A veure si podem guanyar un set, o dos, o els tres», va dir ambiciós. Serà difícil, per no dir impossible, però la moral mai pot decaure i l'esport és imprevisible. La victòria és gairebé impossible. Gairebé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT