PUBLICITAT

El benefici de Crèdit Andorrà cau un 9% però millora el volum de negoci

  • La inversió creditícia va ser de 3.112 milions i el banc assegura continuar apostant per donar finançament
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Seu de l'entitat. Foto: TONY LARA

La política d'austeritat que promulga Crèdit Andorrà ha llastrat inevitablement els seus resultats. Dins de la seva estratègia de contenció per vorejar la crisi, l'entitat va augmentar les seves provisions l'any passat de forma que els seus beneficis es van contraure un 9%. Fins als 70,62 milions d'euros van caure els guanys amb el que des de la financera titllen d'opció «prudent i conservadora».

Aquest moviment defensiu de Crèdit es reflexa clarament al notable augment de les provisions als seu compte. I és que el seu volum de negoci al 2011 es va tancar amb un augment del 7,5%, situant-lo en els 13.199 milions d'euros. I respecte als recursos gestionats de clients, les dades també mostren un creixement significatiu. En aquest cas, del 10%, arribant als 10.087 milions d'euros.

Amb aquesta política «racionalitzadora» que afirmen mantenir des de l'entitat, es van aconseguir uns recursos propis de 569 milions d'euros. Tal i com referma l'entitat, «permeten disposar d'un confortable i adequat nivell de solvència per garantir el creixement sostingut del grup».

Aposta pel finançament / L'entitat va refermar que són «fidels al seu compromís amb el país i els clients», i que per això mantenen obert l'accés al finançament. En aquest sentit, la inversió creditícia es va situar en 3.112 milions d'euros. La pròpia entitat ja ho va voler expressar amb accions com la Fira de l'Automòbil, de la que és accionista majoritari perquè «no hem tancat l'aixeta i continuem donant suport a qui necessita un crèdit».

D'altra banda, les ràtios de solvència i de liquiditat del grup es van puntualitzar en el 17,39% i el 51,81%, respectivament, per sobre dels mínims legals exigits, que són el 10% i el 40%.

I pel que fa a la plantilla, el 2011 es va incrementar en 92 persones, que representen un augment del 17,79% respecte del 2010.

A tancament de 2011, al grup hi treballaven un total de 609 professionals. La plantilla de les societats radicades a Andorra es va mantenir estable, amb 411 empleats.

Respecte a la internacionalització del grup, aquest 2011 es va adquirir la Banque de Patrimoines Privés a Luxemburg, i el Banco Alcalá amb seu social a Madrid i una oficina a Barcelona. Pel que fa a l'expansió cap a Amèrica, Crèdit Andorrà ha adquirit Beta Capital Management LP, amb seu a Miami, convertint-se així en la primera entitat d'Andorra a obtenir llicència de broker dealer als Estats Units.

Des de l'entitat han volgut destacar el manteniment del ràting a llarg termini A- i un a curt termini F2, amb perspectiva estable.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT