PUBLICITAT

Sánchez queda sol en l'intent de llogar el Casamanya

  • Duró qualifica l'actuació de poc democràtica i el quart exigeix explicacions
GLÒRIA GURDÓ
ORDINO

Periodic
L'hotel Casamanya comença a aparentar un estat ruïnós. Foto: TONY LARA

Poc es pensava el llevador del quart d'Ordino, Joan Ramon Sánchez, que la reunió informativa que ell mateix va convocar abans d'ahir a la nit, acabés amb el mandat de desfer la feina feta i tornar a començar. I és que el ple de l'òrgan administratiu, va decidir anul·lar la concessió a l'empresa OSC i donar al llevador un termini de quinze dies per presentar al ple alguna solució per rescatar el Casamanya de l'amenaça de ruïna. Josep Duró va explicar ahir que la concessió per 50 anys d'explotació a l'empresa OSC s'ha anul·lat perquè mai es va autoritzar al llevador a tirar endavant un concurs públic, sense consultar abans el ple. El problema per a Duró «és que no s'han fet les coses bé, perquè la proposta no havia passat ni pel ple». I va afegir que «ara fa un any, vam encomanar a la junta de trobar alguna solució al Casamanya que està tancat des del 2003; el llevador tenia plens poders per crear una comissió i demanar consell jurídic a un advocat però, la seva actuació deixa de ser correcte quan fa publicar al Bopa les bases d'un concurs públic sense assabentar-ne primer el quart».

Per a Duró com per a la majoria de membres del quart d'Ordino que van assistir dijous a la nit a la reunió informativa, «no es tracta de si estem o no d'acord amb la concessió: ni vam votar a favor ni en contra, però la democràcia no és això», va insistir referint-se a l'excés de zel del llevador que va avançar-se als membres de la petita corporació, «el quart està integrat per ciutadans del poble d'Ordino, i és responsable del seu patrimoni; no podem acceptar una cosa que no hem pogut valorar abans, l'edicte és nul i la concessió també». Duró va anunciar que s'enviarà una carta a la societat OSC comunicant-li aquesta decisió que d'altra banda, també es publicarà al Bopa. Sobre la possibilitat de prendre alguna decisió més de cara a l'actuació decebedora de Sánchez, Duró va defensar que la reacció dels assistents ja va ser un cop prou fort per al llevador «el qual té quinze dies per presentar-nos les propostes que cregui oportunes i deixar que el ple pugui decidir, no oblidem que el quart és una entitat pública i que no hi pots actuar sol sense tenir en compte la majoria».

Un intent de modernització/Meritxell Mateu que també és membre del quart d'Ordino va explicar ahir que fa tres o quatre anys, Francesc Riba de cal Nicolau, alehores llevador del quart, va enviar una carta convidant tots els ordinencs i ordinenques, majors de 18 anys i amb casa de propietat al poble, a integrar el quart. «En aquell moment això va significar una obertura i un pas endavant» afirma Mateu que afegeix, «abans el quart era reservat als caps de casa, que eren només homes».

No obstant això i arran de la polèmica sorgida a Ordino, Mateu també es partidària de clarificar-ne les competències «la Constitució reconeix els quarts però deixa al Consell General la tasca de legislar al respecte, cosa que no s'ha fet mai». També creu que haurien d'estar oberts a tots els andorrans que viuen al poble, majors de 18 anys, als quals la Constitució concedeix els mateixos drets i deures, com ara votar i participar en la vida pública. Però sobre el futur del Casamanya, la consellera general, opina que cal trobar una solució el més ràpidament possible «perquè l'edifici està en molt estat i és perillós per als vianants i per als nens que hi juguen al costat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT