PUBLICITAT

Camp calcula que les cases rurals poden aportar 60.000 pernoctacions

  • La classificació hotelera, la nova prioritat del Ministeri de Turisme
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Camps parla amb Ríos i Barcia. Foto: TONY LARA

El Consell General va aprovar ahir la modificació de la llei d'allotjament turístic amb els vots favorables dels 20 consellers demòcrates presents –faltaven Sílvia Riva i Mertixell Verdú– i l'abstenció dels sis socialdemòcrates. El nou text contempla la modalitat d'allotjament rural, que segons el ministre de Turisme, Francesc Camp, podria tenir més de 60.000 pernoctacions a l'any. Aquestes xifres resulten de l'estudi fet per l'Associació de Pagesos i Ramaders (APRA), preveient la posada en marxa d'uan quarantena d'establiments amb una oferta d'uns 600 llits.

De fet, la creació d'aquesta modalitat d'allotjament és a proposta de l'APRA, i el ministeri la considera que «es completa, finalment l'oferta» turística del país, doncs existeix aquesta demanda, que és important a l'entorn. El grup demòcrata també va valorar que aquest fet contribuirà a la «reactivació econòmica», ja que pot ajudar a la construcció amb la rehabilitació d'edificis amb aquesta finalitat i també és un turisme que «trenca l'estacionalitat».

El text també preveu la creació d'un registre electrònic d'ocupació hotelera, que permetrà, més enllà del control necessari a nivell de seguretat ciutadana, tenir estadístiques fiables i en continu.

Els socialdemòcrates es van abstindre en considerar que es podia haver anat més lluny i establir una diferenciació dins els allotjaments rural entre aquells edificis de construcció recent i aquells anteriors al 1945, que hagués donat un plus de qualitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT