PUBLICITAT

La prova dels nervis

  • La POB es consolida en la que ja és la seva tercera edició
  • Educació destaca l'elevat nombre d'alumnes que acaben estudiant el que realment volen
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una professora vigila als alumnes que fan la POB, ahir a Aixovall. Foto: ANA

Fins fa tres anys, els alumnes de batxillerat de l'ensenyament andorrà havien de fer la selectivitat espanyola si volien anar a les universitats de l'Estat veí. Les coses han canviat, i l'acord amb Espanya per convalidar el que és la Prova Oficial de Batxillerat (POB), permet que aquests estudiants tinguin el seu propi examen, que serà el que determinarà amb quina qualificació superen el batxillerat.

Sigui quina sigui la prova que han de passar, els nervis són els mateixos. La d'ahir, primera jornada de la POB, va ser una jornada, sense dubte, amb els nervis a flor de pell. A l'inici, per allò de la incertesa de si «he estudiat suficient o no», i posteriorment, pels dubtes, que si «crec que he aprovat» o «segur que he suspès», tal i com se sentia pels passadissos del Centre de Formació Professional d'Aixovall.

Els resultats no se sabran fins al proper 31 de maig. Els alumnes dubten, però Educació té la certesa que seran bons. La directora del departament de Suport a l'Ensenyament i Inspecció Educativa, Mercè Cabré, va destacar que en les dues darreres edicions el percentatge de fracàs és molt baix, així com el dels alumnes que s'han de presentar a la segona convocatòria. Per exemplificar-ho, l'any passat només van tornar-la a fer-la el 3% del total. Segons Cabré, en comparació amb d'altres països, els resultats de la POB a Andorra són molt bons, gràcies al qual la majoria d'alumnes aconsegueixen la primera o la segona opció que escullen d'estudis universitaris.

Els 111 alumnes, una xifra similar a la d'altres anys, confien què es confirmin les paraules de Cabré. Sempre hi ha, però, el neguit...



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT