PUBLICITAT

El govern del PS va portar un cas d'escoltes sospitoses a la Batllia

  • La instrucció segueix sota secret de sumari i, de moment, es desconeix l'abast dels fets
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La façana de l'edifici de la Policia, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

El govern del PS va portar un presumpte cas d'escoltes telefòniques il·legals a la Batllia. Els fets van passar els últims mesos del mandat d'Albert Pintat i, segons fonts socialdemòcrates, va ser l'aleshores director de la Policia, Joan Ramon Peralba, qui va informar de l'existència d'unes gravacions que podrien atemptar contra la intimitat de les persones al ministre d'Interior del següent executiu, Víctor Naudi. De moment, i mentre la instrucció segueix sota secret de sumari, es desconeix l'abast i la gravetat de les escoltes, si bé fonts de l'actual govern confien que es tracti d'un afer de poca transcendència. Les escoltes afecten, pel que sembla, a diferents funcionaris i càrrecs polítics.

Una altra persona que nega saber-ne res, de les escoltes, és el ministre d'Interior en època del govern Pintat, Antoni Riberaygua, que ahir mateix va anar a declarar a la Batllia, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC. De fet, fins fa poc, l'actual ministre d'Interior, Marc Vila, tampoc no era coneixedor del cas.

mal ús d'un agent / Segons les fonts consultades, la Policia assegura que en cap moment no va escoltar les gravacions. És més, la seva versió dels fets apunta que es tracta d'un mal ús de la màquina que permet fer les escoltes telefòniques per part d'un agent, que hauria actuat per lliure i sense obeir les instruccions de cap superior. És per aquest motiu que la direcció de la Policia, un cop es va assabentar de l'existència de les gravacions, i ja durant el govern socialdemòcrata, s'hauria posat en contacte amb el ministre Naudi.

Mentre duri la instrucció i el cas segueixi sota secret de sumari no s'espera que transcendeixin gaire més detalls de tot aquest afer, però fonts del govern actual insisteixen que esperen que es corrobori que es tracta d'una acció puntual per part d'un agent i que l'abast de les escoltes sigui poc important.

Un altre punt que s'haurà de dirimir és si les gravacions de les converses telefòniques, fetes de manera il·legal segons apunten totes les fonts, van ser escoltades amb posterioritat i, si és així, qui és que les va escoltar.

INSTRUCCIÓ AVANÇADA / Aparentment, la instrucció està molt avançada i, per tant, ben aviat se sabran noves dades. Per ara, no sé sap qui són les presumptes víctimes d'aquestes escoltes, ni quantes són, si bé les persones coneixedores del cas parlen de funcionaris de l'Administració general i, fins i tot, d'algun polític amb càrrec.

Una altra qüestió que genera dubtes és saber si les gravacions de què disposa la Batllia són realment les úniques que es van fer o si, per contra, n'hi ha d'altres que s'haurien destruït. Qui confia que en realitat es tracti d'un afer menor, confia també que mai no hi ha hagut més cintes i que l'afer no és, en cap cas, una trama conspirativa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT