PUBLICITAT

Escaldes augmenta preus d'activitats no bàsiques

EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una sessió ordinària del Consell de Comú. Foto: COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

El Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar ahir un augment dels preus públics de les activitats esportives i culturals per al curs vinent. El cònsol, Antoni Martí, va aclarir que la subvenció d'aquestes activitats per part del Comú continuarà sent important, d'entre el 60% i el 70% de mitjana, i que a la llarga s'ha de tendir cap a una subvenció no universal, és a dir, que les subvencions siguin importants per a les persones que no poden pagar el preu, però que els ciutadans que puguin fer-ho paguin el preu just de les activitats.

Segons les previsions del Comú, la revisió a l'alça dels preus públics comportarà uns ingressos aproximats de 400.000 euros, mentre que les despeses ascendiran a 900.000 euros. Això vol dir que el Comú hi continuarà perdent uns 500.000 euros. Martí va assegurar que, en cap cas, "no es pretenen obtenir benefici de les activitats", però va assenyalar que la revisió s'ha hagut de fer "per responsabilitat". A més, a partir del curs que ve, les factures d'aquestes activitats detallaran quin és l'import que paguen els ciutadans i quin és l'import subvencionat per part del Comú.

Sigui com sigui, el cònsol escaldenc va voler puntualitzar que "la revisió dels preus públics no afectarà la política social del Comú d'ajudar les persones amb menys recursos, una política que es materialitza amb el Reglament d'exempcions de caràcter social", aprovat el 28 de desembre de 2006.

L'EFECTE DE LA CRISI
Des del Comú constaten que, arran de la crisi, el nombre de famílies de la parròquia que han vist reduïts els seus ingressos ha augmentat considerablement. Això ha fet que l'Administració comunal, tal com assenyala el mateix Martí, destini més esforços a satisfer les necessitats bàsiques i a garantir l'accés als recursos i serveis bàsics.

Pel que fa a les exempcions fiscals, fruit del Reglament esmentat anteriorment, aquestes van passar de 44 el 2008 a 132 el 2009. Fins al juliol d'aquest any, la xifra ascendeix ja a 108 exempcions. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT