PUBLICITAT

El CG aprova el crèdit per pagar els impostos indirectes de Ctrasa

  • Bartumeu ha acusat el Govern de condonar una obligació tributària a una societat concessionària "formada per socis amics o influents"
  • El crèdit ascendeix a 299.352 euros

17052012_bartumeu

Jaume Bartumeu. Foto: ANA / Marta Tort
El Consell General ha aprovat, gràcies als vots a favor de DA, el crèdit extraordinari per fer front als costos derivats dels impostos indirectes liquidats pel Centre de Tractament de Residus (Ctrasa) durant l'execució de les obres i que no estaven inclosos en el cost de la construcció. El crèdit, que ascendeix a 299.352 euros, va destinat a acabar de pagar l'ISI i l'IPI que la societat va desemborsar durant la construcció del centre, ja que el govern d'Albert Pintat ja va retornar-ne 310.000 euros. El grup parlamentari socialdemòcrata hi ha votat en contra perquè considera que el Govern no pot retornar aquests diners atès que és l'ISI suportat en les factures derivades del sobrecost de l'obra i en canvi, en el seu moment el Govern no va reconèixer el sobrecost. A més, el president del grup, Jaume Bartumeu, ha acusat el Govern de condonar una obligació tributària a una societat concessionària 'formada per socis amics o influents', i en aquest sentit, considera que l'Executiu està prioritzant un contracte de concessió abans que la legislació tributària. De la seva banda, des del Govern i del grup parlamentari demòcrata han defensat que el contracte de concessió preveia que la societat pogués reclamar aquests costos suplementaris, perquè es va contractar l'obra per un preu que no contemplava aquest tribut.
D'altra banda, la sessió de Consell General d'aquest dijous ha començat amb el rebuig a la presa en consideració de la modificació de la Llei de tinença i de protecció d'animals que havia presentat el PS per poder ampliar els drets dels gossos d'assistència per a persones discapacitades. El Govern i el grup parlamentari demòcrata s'han mostrat en contra de la proposició de llei atès que l'Executiu ja ha presentat un projecte de llei per reformar-la de manera més global i que ja inclou aquest canvi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT