PUBLICITAT

L'entrada de vehicles a Andorra a l'abril disminueix un 0,9%

  • El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes d’abril ha estat de 325.24

17052012_cotxes

ARXIU ANA
El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes d’abril ha estat de 325.241, el que suposa una disminució del 0,9% a nivell mensual i situa la tendència interanual en un -2,8%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística, que ha afegit que tots dos registres resulten similars als observats el març (-1% i -2,3%, respectivament). No obstant, les dues tendències es continuen moderant respecte a les observades el febrer (-3,4% i -8,7%
respectivament).
Estadística destaca que en totes les categories de vehicles i a les dues fronteres, les variacions que presenten les dues tendències són negatives. Contràriament al que va estar succeint els mesos precedents i en termes interanuals, l'entrada de turismes per la frontera francoandorrana presenta pitjors registres (-4,1%) que la hispanoandorrana (-2,7%). En aquest sentit, Estadística recorda que l’entrada de turismes des de França havia estat positiva en termes interanuals durant tot el 2011. En conjunt, l’entrada de turismes presenta a l'abril un retrocés interanual de la tendència del -2,8%. L’entrada de vehicles pesants davalla en a les dues fronteres, de manera més acusada a la francoandorrana (-24,7%). En global, els pesants retrocedeixen un -11,9% interanual.

Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, les dades mostren que des del final del primer quadrimestre de 2010, la tendència d'entrada de turismes, evoluciona de forma constant a la baixa, amb períodes de certa estabilitat durant l’últim trimestre d’aquell mateix any, així com durant la segona meitat de 2011. Actualment la tendència evoluciona a la baixa. L’observació de les dades brutes permet apreciar com els màxims estacionals, tant de l’estiu com de l’hivern, també evolucionen a la baixa.

De la seva banda, la frontera francoandorrana presenta una tendència més estable que la hispanoandorrana, tot i que s’observen lleugeres fluctuacions durant 2009 i 2010. No obstant, en general la tendència evoluciona moderadament a l’alça durant 2010 i 2011. El primer trimestre de 2012 està representant una inversió de la tendència.

Respecte als vehicles pesants, la tendència a la frontera hispanoandorrana ha evolucionat a la baixa durant els últims tres anys amb dos moments d’estabilització. El primer, durant la major part de 2009 i fins l’estiu de 2010 i el segon, durant el primer semestre de 2011. Des de llavors fins l’actualitat s’observa una evolució lleugerament a la baixa. En el cas de la frontera francoandorrana, l’entrada de vehicles pesants presenta una tendència amb fluctuacions continuades, així com una marcada reducció dels màxims estacionals. Actualment la tendència es baixista en llindars inferiors al de l’any precedent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT