PUBLICITAT

La capital ofereix 4.015 places per a les activitats d'estiu

  • El Comú d'Andorra la Vella obre el proper dilluns les inscripcions per a les activitats d'estiu esportives i socials
  • Les estades i altres tallers començaran el 2 de juliol i s'allargaran fins al 7 de setembre, i combinen activitats com la ludoteca i el casal d'infants
17052012_estiu
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO
El Comú de la capital obre, el proper dilluns, les inscripcions per a les activitats d'estiu esportives i socials, que enguany ofereixen un total de 4.015 places. Les estades i altres tallers començaran el 2 de juliol i s'allargaran fins al 7 de setembre, i combinen activitats esportives i socials com la ludoteca i el casal d'infants. En aquesta ocasió s'ha volgut mantenir l'oferta d'activitats de l'any passat, però a més s'inclou una nova proposta de Matins esportius als Serradells que va dirigida als joves des d'11 fins a 16 anys, perquè puguin fer esports només al matí, mentre que la resta de tallers esportius tenen horari de matí i tarda. Per poder oferir aquest ventall d'entreteniments per a l'estiu, el Comú d'Andorra la Vella contractarà un total de 87 monitors que treballaran durant unes setmanes, i s'hi ha destinat un pressupost de 115.000 euros. El Comú de la capital obre, el proper dilluns, les inscripcions per a les activitats d'estiu esportives i socials, que enguany ofereixen un total de 4.015 places. Les estades i altres tallers començaran el 2 de juliol i s'allargaran fins al 7 de setembre, i combinen activitats esportives i socials com la ludoteca i el casal d'infants. En aquesta ocasió s'ha volgut mantenir l'oferta d'activitats de l'any passat, però a més s'inclou una nova proposta de Matins esportius als Serradells que va dirigida als joves des d'11 fins a 16 anys, perquè puguin fer esports només al matí, mentre que la resta de tallers esportius tenen horari de matí i tarda. Per poder oferir aquest ventall d'entreteniments per a l'estiu, el Comú d'Andorra la Vella contractarà un total de 87 monitors que treballaran durant unes setmanes, i s'hi ha destinat un pressupost de 115.000 euros.
A partir d'aquest dilluns 21 de maig els nens i nenes residents a la parròquia d'Andorra la Vella, la Massana i Ordino poden fer les seves inscripcions per a les activitats d'estiu de la capital. A partir del 4 de juny s'hi podran inscriure també els infants de les altres parròquies, i ho poden fer mitjançant el servei de tràmits del Comú, l'oficina de Santa Coloma, i al Centre Esportiu els Serradells.

Per a aquest estiu s'ofereixen un total de 4.015 places entre les activitats socials i d'estiu que es divideixen en una sèrie de torns per a cada activitat, i que cobreixen en total el període que va des del 2 de juliol fins al 7 de setembre. 

Les activitats que s'ofereixen s'han mantingut similars a les de l'any passat, tot i que se n'hi ha alguna de nova, però en canvi el pressupost s'ha hagut de retallar prop d'un 15%. Per poder-ho fer, s'han ajustat les ràtios de monitors per a cada grup de nens al que és necessari, mentre que altres anys n'hi havia algun de més. A més, s'han ajustat alguns dels salaris, s'han reduït els desplaçaments que es fan durant les excursions i s'han negociat els contractes de serveis per reduir la despesa.

Per poder atendre els infants es contracten un total de 87 monitors que després d'haver passat les proves corresponents treballaran durant unes setmanes o mesos. Per fer la selecció s'ha intentat donar feina al màxim de joves possible perquè encara que treballin terminis més curts, tinguin l'opció de guanyar alguns diners.

Les activitats esportives que es mantenen enguany són les escoles esportives d'estiu, el Mou-te amb McDonalds, els cursets de natació, les setmanes joves d'esport, les estades de tennis, futbol, futbol sala, bici-trial, i el campus de natació sincronitzada. Totes elles tenen una programació de matí i tarda, i per això aquest estiu s'estrena una nova proposta només per als matins, que serà els Matins d'Esport als Serradells, per a nois i noies d'11 a 16 anys. Tal com ha explicat el cap d'àrea d'activitats esportives i programes esportius, Josep Tudó, la voluntat és que els joves d'aquesta franja d'edat que s'apunten menys a activitats puguin sumar-se a fer esports en un horari més reduït.

Pel que fa a les activitats socials, s'han mantingut les de l'any passat, ja que tal com indica la cap d'àrea de Social, Montserrat Altimir, els nens sempre queden molt contents. D'una banda hi ha la ludoteca que acull infants de 3 a 6 anys, per fer activitats esportives, manualitats, i altres distraccions. De l'altra, el Casal d'Infants el Llamp, acull nens a partir de sis anys per fer d'altres tallers.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT