PUBLICITAT

Més de 79.000 euros en millores de la seguretat de la xarxa viària

  • En sis setmanes s'arreglarà la rotonda del Km0 i la setmana vinent ja funcionarà el radar de tram al Pont Pla
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El trànsit és intens a la rotonda del Km0 Foto: ÀLEX LARA

El Consell de Ministres va aprovar ahir dues adjudicacions que han de repercutir en la millora de la seguretat de la xarxa viària del país. Una és per la modificació de la rotonda del Km0, per un import de 42.010 euros, i l'altra, de 37.364 euros, és per la instal·lació d'un radar de tram entre la sortida nord del túnel del Pont Pla i la sortida nord del túnel de Sant Antoni.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va informar que el Consell de Ministres havia adjudicat a l'empresa Pidasa Serveis els treballs de modificació de la rotonda del Km0. Aquests treballs tindran un cost de 42.010 euros i es faran en el termini d'un mes i mig. Els treballs consistiran «bàsicament en rebaixar substancialment l'alçada» del punt rodó, segons va manifestar Cinca, i deixar la rotonda anivellada seguint la inclinació de la calçada. El ministre va recordar la necessitat d'aquestes obres incidint en què és l'alçada d'aquesta infraestructura el què ha convertit la zona en un dels punts negres de la xarxa viària.

Una altra mesura que ha de contribuir a millorar la seguretat viària és la instal·lació d'un radar de tram entre la sortida nord del túnel del Pont Pla i la sortida nord del túnel de Sant Antoni, a la CG3. Aquest radar llegirà la matrícula dels vehicles en els punts establerts i traurà la velocitat mitjana. Aquest radar s'espera que entri en funcionament el mes de juny, segons Cinca. El que entrarà en funcionament la setmana vinent és el radar de tram instal·lat a l'interior del túnel del Pont Pla. Amb aquest tipus de radar es volen evitar accelerades i frenades en el tram. Per Cinca, amb aquests dos radars queda coberta una zona que «històricament» ha estat escenari de diversos accidents. Val recordar que l'any 2011 hi va haver fins a dues víctimes mortals en accidents de trànsit en aquest tram de la CG3.

A més, amb la col·locació d'aquests ginys se n'alliberen d'altres. Un ja s'ha instal·lat a la CG2, a la zona de Valira Nova, i un altre anirà amb tota probabilitat a l'avinguda Francesc Cairat, a Sant Julià de Lòria. Un tercer cobrirà la zona d'Incles, un tram d'alta sinistralitat, i es donarà resposta així a les reivindicacions del Comú de Canillo. La idea és que els punts més conflictius estiguin «dotats d'aquests ginys com element dissuasiu».

Cinca va justificar aquestes adjudicacions dient que des del Govern es posen els mitjans per reduir la sinistralitat, però va recordar que la seguretat viària «depèn també de la consciència de cadascú al volant».

ALTRES OBRES PÚBLIQUES / L'Executiu també va acordar la licitació dels treballs d'arranjament dels murs de canalització del riu Montaup, a Canillo. El pressupost aproximat d'aquests és de 85.700 euros, i el procediment de licitació es fa per via urgent per tal que es puguin aprofitar els mesos d'estiu, quan el riu és menys cabalós, per fer aquests treballs. Un altre acord és la licitació de la tercera fase d'estabilització del Roc de Corbs, a la solana d'Andorra la Vella, per 214.500 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT