PUBLICITAT

El Sitca interpel·larà al Comú pel 'canvi de cromos'

  • Consideren que les permutes són viables sempre i quan estiguin legislades
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del Sitca, Cristian Asensio Foto: TONY LARA

El Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca) demanarà explicacions al Comú per la nova contractació de la consellera encampadana de DA, Bernadeta Garcia, al recent creat Departament de Deutors. La incorporació ha sorprès al sindicat, i segons va informar el seu president, Cristian Asensio, sol·licitaran tota la informació al respecte que justifiqui la contractació de Garcia a la propera reunió que mantinguin amb la corporació. El nou càrrec de la consellera encampadana s'ha produït al mateix moment en què, paral·lelament, s'ha realitzat una contractació al Comú d'Encamp d'una extreballadora d'Andorra la Vella i membre de la llista de Cd'I. Una situació que l'oposició socialdemòcrata considera que ve motivada per un intercanvi de cromos que parteix de «favors electorals», en relació als passats comicis del desembre.

Malgrat que el Sitca demanarà explicacions, tampoc s'oposa directament a aquesta permuta de treballadors. Segons va exposar ahir Asensio, el poder moure's d'una corporació a una altra en funció de les necessitats dels comuns és un dels aspectes que reivindiquen des del sindicat. Això si, sempre que estigui regulat per llei. A paraules d'Asensio, «pensem que la permuta hauria de ser una cosa normal, estem a favor de mobilitzar funcionaris, però abans de fer-se hauria d'estar reglamentat dins la Funció Pública». De moment, aquesta opció no està estipulada legalment.

SOTO ÉS EXTREBALLADORA / La polèmica sorgida és degut a aquestes noves contractacions fetes de manera paral·lela al Comú d'Encamp i a Andorra la Vella. Garcia, de DA, treballarà ara pel Comú de la capital, mentre que Rosa Soto, exfuncionària del Servei de Circulació –i no treballadora actual, com va publicar erròniament aquest rotatiu– ha estat contractada a Encamp per ocupar una plaça dins de Circulació.

L'oposició està en contra d'aquest moviment, tenint en compte que es tracta d'incorporacions en un moment delicat per les arques comunals. Joan Sans, conseller del PS a Encamp, va criticar que s'hagués concedit la plaça a Soto sense que hi hagués cap informe escrit per justificar la plaça i sense que hagués hagut de passar cap prova de selecció.

Sans també va lamentar que aquesta nova funcionària passés per davant de treballadors temporals que fa anys que són al Comú esperant ser contractats en règim indefinit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT