PUBLICITAT

Cinca assegura que el Govern paga molt més de pensions del que obté per les retencions als policies

  • El ministre ha assegurat que els compromisos adquirits amb el Cos de Policia per fer front a les jubilacions sumen més de 80 milions d'euros, mentre que les aportacions que han fet els funcionaris amb la retenció del 2% només ascendirien als 2,6 milions d'euros

16052012_cinca

El portaveu del Govern, Jordi Cinca. Foto: ANA / N.M.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha respost aquest dimecres a les queixes del Sindicat de la Policia (SIPA) sobre el fet que mai s'hagi constituït el pla de jubilació d'aquest cos. Cinca ha reconegut que no s'ha actuat correctament, però ha tret ferro a l'assumpte posant de manifest que encara que el fons s'hagués constituït, actualment no hi hauria diners, perquè el Govern aporta molt més per fer front a les jubilacions del que es reté als policies. Així, el ministre ha assegurat que els compromisos adquirits amb el Cos de Policia per fer front a les jubilacions sumen més de 80 milions d'euros, mentre que les aportacions que han fet els funcionaris amb la retenció del 2% només ascendirien als 2,6 milions d'euros, que amb els interessos podrien haver arribat als 2,8.
l ministre Portaveu, Jordi Cinca, que és alhora titular de Funció Pública, ha reconegut que el fons de jubilació de la Policia mai s'ha constituït, però que això no vol dir que els diners hagin desaparegut o s'hagi fet un mal ús, sinó que les prestacions de prejubilació i jubilació s'han pagat directament a càrrec del pressupost de l'Estat. 

Cinca ha dit que podria entendre el neguit dels sindicats si la quantitat retinguda fos superior als diners que fan falta per pagar les jubilacions, perquè d'aquesta manera el fons hagués pogut generar un rèdit. Però ha assegurat que 'el que es paga és molt més del que s'obté per les retencions', i que per tant, si el fons s'hagués constituït, no disposaria de capital.

En aquest sentit, el ministre ha indicat que si se sumen els compromisos meritats pels policies actius i els compromisos ja adquirits amb els agents prejubilats i jubilats, la xifra supera els 80 milions d'euros. En canvi, si es fes el càlcul dels diners que s'haurien acumulat des del 1968 amb les retencions del 2%, la xifra no arriba als 3 milions d'euros.

El ministre ha anunciat que ja ha donat ordres per tal que finalment es creï el fons de jubilació, ja que entén que cal fer-ho bé comptablement i el procés serà més transparent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT