PUBLICITAT

Encamp i Andorra la Vella fan un canvi de cromos amb treballadors

  • Una consellera de DA és contractada per la capital, i el PS ho titlla de «favor electoral»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'interior del Comú d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

Bernadeta Garcia era fins al gener funcionària del Comú d'Encamp. Però al presentar-se a les eleccions comunals dins la llista de Demòcrates per Andorra (DA) i guanyar el seu partit, va jurar el càrrec com a consellera i, per tant, era incompatible seguir en el seu càrrec de treballadora pública. Recentment, Garcia ha estat contractada pel Comú d'Andorra la Vella, per desenvolupar el nou Departament de Tributs, creat fa unes setmanes. Just en el moment en què es va realitzar aquesta operació des d'Encamp cap a Andorra la Vella, se'n va crear una altra en direcció contrària. Rosa Soto, que estava al Departament de Circulació de la capital, va ser contractada per ocupar una recent plaça creada a Circulació del Comú d'Encamp. Cal tenir en compte, a més, que Rosa Soto forma part de la llista de Coalició d'Independents, que va guanyar les eleccions d'Andorra la Vella, amb Rosa Ferrer al capdavant.

El que podria ser una coincidència, és vist com un clar intercanvi de cromos per l'oposició socialdemòcrata, tant d'una com de l'altra corporació. Marc Cornella, conseller del PS a la capital, va definir aquestes noves incorporacions com un «pagament de favors electorals», en relació als passats comicis comunals.

Per la seva banda, el conseller d'Encamp, Joan Sans, també va mostrar la seva estupefacció perquè la nova funcionària encampadana fos de la llista de Cd'I. Sans va lamentar que la plaça creada al servei de Circulació no estés justificada amb un informe, que en demostrés «que hi havia una necessitat real». Precisament a la darrera sessió del Consell de Comú l'oposició va fer explícita aquesta queixa, i la majoria els va respondre que no hi havia cap informe escrit, únicament, un «informe verbal», va explicar Sans. Per a ocupar aquesta plaça, Soto no va haver de passar cap prova de selecció.

NOVES CONTRACTACIONS / Siguin o no favors polítics, el que lamenta l'oposició dels dos comuns és que aquesta permuta representi una nova contractació, amb el cost econòmic que representa, i més tenint en compte el compromís de les administracions de contractar només quan sigui necessari. «El lloc que ha deixat Soto s'haurà d'omplir d'una manera o altra», va exposar Cornella. «Nosaltres sempre hem dit que s'ha de controlar l'augment de plantilla», va afegir, cosa que en aquest cas, considera el PS, s'ha passat per alt.

Sans és del mateix parer: «Justament el compromís de la corporació era no ampliar noves places de treball». I més, «quan hi ha eventuals que porten fins a sis anys al Comú i estan encara en estudi». Són aquestes persones les que haurien pogut ocupar aquesta nova plaça, si realment era tan necessària, va lamentar el conseller de la minoria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT