PUBLICITAT

La Massana inverteix 80.000 euros en el Cap de setmana silvestre'

  • El comú renova l'aposta perquè la fira és un pol d'atracció turística i de dinamització
GLÓRIA GURDÓ
LA MASSANA

Periodic
Uns nens participen en un dels tallers de jardineria de l'any passat Foto: TONY LARA

la 19ª edició d'Andoflora, la fira de la planta i de la flor de la Massana, que se celebrarà el pròxim cap de setmana, del 18 al 20 de maig, aposta per «promoure la natura i un estil de vida més sostenible», segons va explicar ahir Jael Pozo, consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú massanenc. L'hort urbà i la creació floral seran els dos grans eixos temàtics de la fira que ocuparà com cada any la plaça de les Fontetes.

El comú massanenc, que inverteix 80.000 euros en l'organització i divulgació d'Andoflora, renova l'aposta per “tot allò que pugui ser un pol d'atracció turística i que pugui donar vida a la parròquia”, va afegir Pozo, que també va assenyalar que «Andoflora s'inscriu perfectament en el Pla de reactivació econòmica de la parròquia i en l'ideari de Ciutadans Compromesos per mantenir els serveis tot i contenint la despesa”. El lema de la fira d'aquest any és Cap de setmana silvestre a Andoflora, per significar un parèntesi en harmonia amb la natura, «un gran pícnic obert a la participació dels ciutadans, de tot Andorra i dels visitants». La fira tindrà 22 expositors que oferiran articles de jardineria, plantes i flors, regals i il·luminació per a eteriors, i inclourà dues noves propostes paisatgístiques. Pozo va explicar que «el nombre d'expositors és òptim per cobrir una bona oferta i a la vegada per organitzar i distribuir l'espai firal de manera que sigui agradable per al visitant que s'hi passeja». La imatge d'Andoflora que es vol projectar és «la un poblet de color i activitat».

A més, la 19a edició d'Andoflora no només confirma que és «una cita consolidada sinó també que la Massana és la parròquia de la flor». Pozo va destacar que els comerciants també participen en el certamen amb el concurs d'aparadors que arriba a la 5a edició i «que farà que Andoflora no només estigui present a la plaça de les Fontetes sinó a tota la vila». I va insistir «Andoflora és l'exemple més important del propi pla de reactivació amb la participació ciutadana de la parròquia perquè convida tots els col·lectius». Meritxell Duró, coordinadora d'Andoflora, també va destacar que el tema, Cap de setmana silvestre, «engloba més possibilitats tant en mobiliari com en plantes, exposició i tallers». I va destacar que els tallers van dirigits «tant als nens com als adults, però la intenció és formar els nens perquè s'aboquin a aquesta cultura».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT