PUBLICITAT

Recorregut fotogràfic cultural de Jamel Balhi

  • El fotògraf diu que les aspiracions de les persones assimilen les cultures
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Balhi durant la inauguració de l'exposició, ahir a la Llacuna Foto: ANA / N. M.

El fotògraf i corredor Jamel Balhi va presentar ahir al vespre la seva exposició fotogràfica al Centre Cultural la Llacuna, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural. El fotògraf, que ha recorregut a peu 186 països, ha mostrat les imatges que plasmen situacions gairebé idèntiques en cultures absolutament diferents i amb significats molt semblants. Balhi va explicar que per a ell recórrer el món amb la càmera a la mà l'ajuda a conèixer la gent, l'hospitalitat i les diferents cultures, i observa que la gran similitud entre totes elles és que les aspiracions de les persones sempre són les mateixes.

Aquesta exposició és el plat fort de la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural que organitza el Comú d'Andorra la Vella. Durant la seva conferència, Balhi va fer un recorregut per la seva carrera, esmentant el viatge que va emprendre fa vint anys i que s'ha convertit en la seva manera de viure, a peu fotografiant un total de 186 països i coneixent així les cultures d'arreu del món.

El fotògraf va explicar a l'ANA que va iniciar el seu viatge per sentir la llibertat i per aprendre sobre altres cultures, sobre la política i sobre la gent. Va dir que ell no té amics a les xarxes socials, sinó que és amic «de la realitat», i que a través del seu pas per la Xina, l'Índia, l'Iraq, l'Argentina, i tants altres països, ha pogut contemplar les similituds entre les persones d'arreu.

Amb el primer que es queda de totes les cultures és amb l'hospitalitat que a tot arreu li han mostrat, però a més, va assegurar que les persones de tots els països s'assemblen perquè les seves aspiracions són les mateixes. És a dir, tot i les diferències entre països grans o petits, desenvolupats o en desenvolupament, rics o pobres, la similitud és que els infants volen aprendre i jugar, i els adults lluiten per treballar i poder aconseguir diners i mantenir les seves famílies.

Per aquest motiu, cada un dels seus quadres mostra dues fotografies molt similars on es poden veure situacions semblants amb significats molt diferents segons la cultura o amb significats idèntics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT