PUBLICITAT

La LNFS recolza abaratir preus en les inscripcions i les llicències

  • La gran majoria de la junta veu amb bons ulls que els clubs de Segona paguin entre 5.000 i 10.000 z menys
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Puig ?tercer per l'esquerra? en una reunió anterior d'aquesta temporada de la directiva de la LNFS. Foto: LNFS

La reunió d'ahir de la junta directiva de la Liga Nacional de Futbol Sala (LNFS) en la qual hi ha el gerent de l'Hotels Plaza Andorra, Emili Puig, va plantejar canvis de cara a la pròxima temporada que poden ser molt beneficiosos per als clubs. Entre ells cal destacar la proposta d'abaratir les tarifes de les inscripcions i les llicències, que en la campanya en curs han costat en total 31.000 euros.

La gran majoria de la directiva va veure amb bons ulls aquesta possibilitat. Es va parlar d'abaratir els preus entre un 20 i un 35%, de manera que en la Segona Divisió en la qual juga l'equip de Xavier de la Rosa podria passar a pagar entre 21.000 i 26.000 euros, és a dir, un estalvi d'entre 5.000 i 10.000 euros.

Aquesta sorprenent iniciativa demostra el saníssim estat de salut de la caixa forta de la LNFS. Els comptes del curs es tancaran amb superàvit perquè s'han complert el 100% de la previsió dels ingressos econòmics, principalment amb les televisions, que estan ajudant a fer del futbol sala un esport més mediàtic –a base de pagar pels drets– i per això es permeten el luxe de poder ajudar als clubs. Per a la LNFS és com una inversió.

Per contra les entitats viuen una situació totalment diferent: els patrocinis, tant públics com privats, ja no abunden i la gran majoria té problemes financers, com és el cas de l'Hotels Plaza, que arrossega un dèficit de 62.000 euros de l'any passat perquè no va percebre 50.000 euros de Govern amb els quals comptaven. «Al 2012 l'equip de futbol sala ha rebut de l'Executiu 150.000 euros i com tots sabem al 2013 ens reduiran prop d'un 10%», va recordar Emili Puig.

Això vol dir que amb la proposta de la junta de la LNFS aquesta pròxima retallada ja no afectarà en tanta mesura: l'Hotels Plaza perdrà uns 15.000 euros de la subvenció de l'Estat però recuperarà part d'aquests diners per les rebaixes de la LNFS. «Això s'ha d'aprovar en l'assamblea del pròxim mes de juliol però té molts números de que tiri endavant», va assegurar ahir Puig.

Quadrar números i planificar / La no classificació per als play-off d'ascens ha provocat que l'Hotels Plaza pugui començar a planificar la pròxima campanya. El primer pas, però, és el d'assegurar el pressupost 2012-2013 per poder començar a parlar d'altes i baixes, tot i que els jugadors acaben contracte el pròxim 30 de juny i encara hi ha en joc la Copa Catalunya.

Per saber de quants diners es disposen cal també quadrar els comptes del curs actual. «Esperem tancar el pressupost a zero. Sense beneficis ni pèrdues», va avançar Puig. «No haver de jugar els play-off ens permet un estalvi de diners en desplaçaments i àrbitres, tot i que ens hauria agradat haver de gastar-los per intentar pujar de categoria», va afegir el gerent.

El calendari se sabrà al juny / La reunió d'ahir també va servir per dissenyar un esborrany del calendari de competició de la pròxima campanya, que s'aprovarà el mes vinent. «Tenim les dates clares però no podem fer-les públiques», va indicar Puig.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT