PUBLICITAT

'Andoflora proposa activitats "per sortir de la rutina amb la màxima relació amb la natura"

  • La 19a edició d'Andoflora arriba a la Massana, els propers dies 18, 19 i 20 de maig amb 22 expositors

15052012_andoflora

La consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú de la Massana, Jael Pozo, i la coordinadora d'Andoflora, Meritxell Duró, durant la presentació de l'esdeveniment. Foto: ANA /N.M.
La 19a edició d'Andoflora arriba a la Massana, els propers dies 18, 19 i 20 de maig amb 22 expositors i un seguit d'activitats i demostracions dirigides a oferir 'un cap de setmana silvestre'. La consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú de la Massana, Jael Pozo, ha explicat que s'ha volgut preparar un cartell que convidi a 'sortir de la rutina amb la màxima relació amb la natura'. Per això s'han preparat diverses activitats dirigides a tots els públics, com aprendre a conrear el propi hort fins i tot en espais molt petits, preparar rams silvestres o picnics elegants a partir de les flors, i a més es comptarà amb la creadora de joieria floral, Iris Leroyer, que mostrarà maneres d'usar les flors com a complements. Enguany el pressupost s'ha mantingut sobre els 80.000 euros, com en l'edició anterior.
La temàtica d'aquesta 19a edició d'Andoflora és la d'un cap de setmana silvestre i per això els organitzadors han preparat un seguit d'activitats enfocades a aquest àmbit. La coordinadora, Meritxell Duró, ha destacat dues activitats d'entre tota la resta. D'una banda, hi haurà una demostració a càrrec de l'empresa Art i Fusta que farà un happening, en un espai determinat anirà modificant amb flors i diferents elements un lloc de picnic on es faran diverses propostes.

D'altra banda, la creadora de joieria floral Iris Leroyer mostrarà com convertir les flors en complements personals, i no usar-les només per decorar la casa, sinó també com a joies. 

Aquestes dues activitats es podran veure durant els tres dies de l'esdeveniment a la plaça de les Fontetes, on també hi haurà altres demostracions com la que oferirà 'el bon jardiner' que ensenyarà a petits i grans com conrear un hort. La idea és demostrar que en petits espais, fins i tot en pots o en una ampolla d'aigua es poden conrear tomàquets o d'altres hortalisses. Aquest taller, tal com explica Duró, té la voluntat d'acostar a tothom la possibilitat d'obtenir els seus propis aliments i de fer-ho de la manera més fàcil possible. En relació amb això també hi haurà diversos tallers de compostatge domèstic. 

Durant els tres dies d'Andoflora la plaça de les Fontetes acollirà un total de 22 expositors relacionats amb la jardineria, el món dels regals, la il·luminació i el paisatgisme. A més, els comerços de la parròquia s'adhereixen a aquesta celebració mitjançant el concurs d'aparadors florals. 

La consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú de la Massana, Jael Pozo, ha informat que el pressupost amb què s'ha comptat ha estat el mateix que l'any passat, sobre els 80.000 euros. Enguany, però, s'ha comptat amb la col·laboració del Banc de Sabadell, que hi ha aportat 2.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT