PUBLICITAT

Andorra se situa entre els tres primers països del món en velocitat de descàrrega per Internet

  • Andorra Telecom assenyala que aquests bons resultats són gràcies al fet que la xarxa andorrana de fibra òptica ofereix una velocitat simètrica de 100 Mbps (similar en pujada i baixada)

14052012_andorra telecom

Foto: ANA
Andorra s'ha situat, en les darreres setmanes, entre els tres primers països a nivell mundial pel que fa a la  velocitat de descàrrega, segons el rànquing publicat per Speedtest. Des d'Andorra Telecom assenyalen que aquests bons resultats són gràcies al fet que la xarxa andorrana de fibra òptica ofereix una velocitat simètrica de 100 Mbps (similar en pujada i baixada). En velocitat de descàrrega, el Principat se situa aquest dilluns en segona posició, darrera de Hong Kong, mentre que en velocitat de pujada assoleix la primera posició.
Actualment, Andorra té una velocitat de descàrrega mitjana de 36,09 Mbps, que segons Andorra Telecom, és molt superior a la mitjana mundial, que se situa en 10,36 Mbps. En aquest sentit, el rànquing mostra que només Hong Kong està per davant d’Andorra amb 36,47 Mbps de mitjana, mentre que Espanya figura al lloc 39 amb 11,89 Mbps i França al 37 amb 12,12 Mbps. La mitjana europea de descàrrega se situa en 14,25 Mbps. 

En la velocitat de pujada, Andorra és líder del test amb 30,17 Mbps, seguida de Corea del Sud amb una velocitat de 29,22. En aquest cas, Espanya té una mitjana d'1,93 Mbps i França de 2,85. Tots dos estan per sota de la mitjana europea que Speedtest situa en 3,89 Mbps i als llocs 75 i 53, respectivament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT