PUBLICITAT

Un set que sap a victòria

  • La selecció planta cara i fa treballar-se la victòria a una Israel clarament superior en la primera ronda de l'Europeu
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Salvador remata una pilota davant l'intent de bloqueig de Faiga i Sokolov, ahir al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

Sis hores va entrenar entre divendres i dissabte la selecció d'Israel abans del matx d'ahir de la primera ronda del Campionat d'Europa. Andorra també va entrenar sis hores, «però en dues setmanes», va dir el seleccionador nacional, Adrián Garrido. Aquestes diferències s'han de veure a la pista després, i això és el que va passar ahir al migdia al Poliesportiu de la capital, on el combinat del Principat va tenir el potencial suficient com per emportar-se una alegria: un set que van vèncer als israelians en un duel en què va quedar clar en tot moment que el triomf havia de ser visitant: 1-3.

Andorra va fer suar Israel en el tercer set, perquè abans el matx va semblar clar per als visitants. El primer set va acabar amb un clar 16-25, tot i que més aclaparador va ser el segon, amb 10-25 i una Andorra gairebé sense opcions en cap aspecte del joc. Però la selecció la composen jugadors amateurs que senten els colors del seu país. No és una qüestió de diners ni de prestigi, sinó d'amor propi i orgull nacional. Així, la força del grup va fer que en el tercer set i amb 0-2 en contra, Andorra reaccionés posant en perill el prestigi dels israelians–aquests sí que el busquen– amb un primer parcial de 4-0. Va ser el set global, el set en què es va veure el millor de cada jugador, de José Garcia com a lliure, un fenòmen de la natura en aquesta posició i un superclasse, un Borrego intensíssim i a tota hora motivant els companys, un Folguera erràtic a la treta però contundent en el joc, un Porras que ahir va donar mostres de gran nivell amb esmaixades i punts increïbles, un Olivera matador, i un Salvador amb el canó preparat i els agraïments per enviar a un públic que ahir va donar color a la graderia. A la festa s'hi va afegir una de les perles del vòlei andorrà, David Castillo, juvenil que va disposar de minuts tan importants com els de la recta final d'un tercer set que va ser andorrà per 26-24 després d'un bloqueig de Folguera.

L'alegria va ser gran, perquè Israel no és una selecció de nores, sinó una potència europea, i Andorra acabava de tocar-li la cara. Així que el seleccionador Zohar Bar Netzer va cantar les quaranta als seus, i van sortir a la pista a matar el partit. Andorra estava venuda, davant d'un potencial al qual no pot arribar, però va lluitar amb totes les seves armes. un 1-6 inicial va donar peu a un set ràpid per als israelians, que amb 13-25 van tancar el duel (1-3).

La diferència entre les dues seleccions era clara, abismal potser, i va quedar ben clara en veure que cada jugador andorrà havia de treure el millor d'ell mateix per sumar per a l'equip, quan els israelians anaven per inèrcia. Vet aquí el gran valor d'Andorra.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT