Pidasa i Lusitans, que venç en la pròrroga, els finalistes

• Els colomencs seran a la prèvia de l'Europa League i deixen fora el Matecosa
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els jugadors del Lusitans celebren a la banda el gol de Luis Foto: ÀLEX LARA

La tornada de les semifinals de la Copa Constitució va deixar com a finalistes el Pidasa Santa Coloma i el Construccions La Posa Lusitans, actual campió de la Lliga. Tots dos es veuran les cares pel títol el pròxim 27 de maig a Aixovall.

En el primer partit de la jornada, Pidasa i Matecosa Sant Julià es van veure les cares després del 3-0 del partit d'anada. Les aspiracions dels lauredians per ser a la final i poder aspirar encara a Europa passaven per marcar aviat, però va ser precisament el Pidasa qui ho va fer. En el minut 13, Christopher Pousa va fer el 1-0 que deixava l'eliminatòria molt complicada per als de Juli Ferreros. El matx deambulava i el joc no era intens, i en el 76 Óscar Sonejee va sentenciar amb un 2-0 que va ser definitiu.

En la segona semifinal, tot estava per decidir després de l'empat 1-1 de l'anada. El domini del matx va ser del Lusitans, però l'emoció es va viure durant els 90 minuts de joc, que van acabar amb empat a un, novament, la qual cosa va enviar tots dos equips a la pròrroga. En el temps reglamentari es va avançar el campió de Lliga amb una rematada de cap del davanter Luis, al segon pal, en el minut 60, però l'Escale va empatar gràcies a Èric Buixó, que va engaltar una gran rematada llunyana en el minut 81. La pròrroga, que havia de decidir el segon finalista, va afavorir el Lusitans, quan en el minut cinc del temps afegit, Pedro Miguel Reis va veure el porter Rivas avançat i des de 40 metres va marcar un autèntic golàs que significava ser a la final.

L'INTER AGAFA AVANTATGE EN PROMOCIÓ / El primer partit de la lluita per la promoció a Primera va afavorir l'Inter Club Escaldes, que va derrotar per 2-0 la UE Extremenya. Els escaldencs es van avançar en el minut 38 de la primera part amb un gol de Alejandro Izquierdo, i el marcador va semblar que no es mouria, però quan passava un minut del temps de descompte de la segona meitat, Joao Antonio Pinho posava el 2-0 que permet a l'Inter somiar amb la permanència en Primera.