L'Andorra necessita mitja part per imposar-se al tercer classificat

• L'equip de Justo Ruíz s'asseguraria la promoció si Artesa, Alpicat i Borges perden
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cristian, autor d'un hat-trick, celebra un dels gols amb Ludo i Joel, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Mitja part va necessitar el FC Andorra per doblegar el tercer classificat, l'Agramunt, i deixar així gairebé encarrilada la plaça de promoció d'ascens, que pot confirmar-se aquest mateix cap de setmana a falta de tres jornades si Artesa de Segre i Alpicat perden a domicili –a Alcarràs i Mollerussa, respectivament– i el Borges no passa de l'empat. Amb el 4-1 d'ahir a Aixovall l'equip de Justo Ruíz suma 57 punts, l'Agramunt 48, Artesa i l'Alpicat 47 i el Borges 46.

L'Artesa va defraudar vist el que hi havia en joc. Per als visitants era una ocasió d'or per posar-se a tres punts de la zona de promoció o oblidar definitivament la possibilitat de ser segon. En aquesta situació l'Andorra va sortir a totes: seriós, motivat, endreçat i amb ganes d'un futbol alegre. En cinc minuts Toscano ja havia obert el marcador. L'1-0 no va ser prou per als tricolors, que van continuar atacant i en el minut 20 el meta visitant va salvar dues rematades de Cristian a boca de canó després d'una gran centrada de Joel. Cristian, incansable i elèctric, no va perdonar a la segona que va tenir. Ludo li va donar una assistència tot just quan arrancava des del mig del camp, va marxar en velocitat i sense problemes en la definició va fer el segon poc abans de la mitja hora.

L'Agramunt estava desorientat, no connectava dues passades seguides i encara va rebre un tercer gol abans del descans, de nou amb Cristian com a finalitzador, aquesta vegada de vaselina.

El 3-0 al descans i la imatge dels visitants deixava el partit vist per sentència. L'Andorra va continuar sent amo i senyor de la pilota davant un rival sense arguments per intentar obrar el miracle. Cristian va aprofitar una passada entre línies de Riera per rematar la feina al minut 68 i Villanueva va marcar el gol de l'honor poc després aprofitant una errada d'Emili. L'Andorra, que va estavellar tres pilotes a la fusta, va deixar escapar una golejada d'escàndol.