PUBLICITAT

Pujol defensa la seva crítica al CDI ja que era «una opinió personal»

  • «Tant a Andorra com a França la llibertat d'expressió està garantida», explica el conseller francès
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jean Pujol, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

L'advocat i conseller de l'Assamblée des Français à l'Étranger, Jean Pujol, no vol deixar que la polèmica per la seva opinió en relació al conveni de no doble imposició signat amb França l'afecti. Després que s'hagin titllat d'indignes les seves paraules des de la mateixa ambaixada, ell va voler avisar ahir de la seva fermesa en les seves declaracions. I és que Pujol afirma que va fer les seves declaracions com a ciutadà amb dret d'opinió. No en relació al seu càrrec representatiu.

«És erroni», va dir Pujol en relació a les crítiques que ha rebut, com que «sigui una prova d'indignitat i de manca de respecte que jo, actuant en la meva condició de Conseller de l'Assemblea dels Francesos de l'Estranger per Andorra, hagi emès una opinió sobre una clàusula del conveni de no doble imposició entre França i Andorra, encara rubricat».

Llibertat d'expressió / La seva justificació va ser clara. «Tant Andorra com França són unes democràcies on la llibertat d'expressió i d'opinió són garantides». Una llibertat a la que s'acull com ciutadà que només volia dir la seva.

Aquesta «va ser comunicada en el marc d'una entrevista realitzada per un periodista, davant del qual el sotasignat tenia el dret a exercir la seva llibertat d'expressió i d'opinió, i el deure de comentar que aquesta clàusula podia perjudicar els interessos dels francesos expatriats a Andorra», va ratificar en un document signat per ell mateix.

Pujol es referma en que «mai el sotasignat –en relació a ell mateix– ha volgut actuar de forma indignant i irrespectuosa i nega rotundament haver-ho fet». Més encara, per ell «la defensa dels interessos dels residents francesos a Andorra és el que sempre ha regit i seguirà regint les actuacions del sotasignat realitzades en l'exercici de la seva funció de Conseller de l'Assemblea dels Francesos de l'Estranger per Andorra».

D'aquesta forma es defensa de les crítiques que va rebre per la seva preocupació vers el conveni recentment presentat.

Crítiques com la de l'ambaixador sortint, Jean-Pierre Berçot, que va qualificar d'indignes les manifestacions, i després el representant del copríncep francès, Christian Frémont, va dir que no era correcte que un francès parli de problemes francesos quan es troba a l'estranger, referint-se a Jean Pujol, i es va mostrar en la línia de les manifestacions de l'ambaixador Berçot.

Frémont va assegurar que el conveni no serà dolent per a Andorra, i que, en tot cas, és «un problema francès».

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, també va explicar que l'article 5 del Conveni rubricat a Paris, fa poc més d'un mes, també posa «moltes condicions i entrebancs per a acceptar que una societat francesa pugui ser considerada com a domiciliada a Andorra». Per a Bartumeu és evident que la posició francesa està ben atrinxerada en una creuada contra l'evasió i el frau fiscals fins al punt que es formula que França pot imposar a francesos residents a Andorra com si aquest Conveni no existís».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT