PUBLICITAT

Els expedients de deutes a la Batllia sumen més de 16 milions

  • El Govern vol canviar la Llei de finances comunals per solucionar aquest punt
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Exteriors de la Batllia. Foto: ANA

La secció administrativa de la Batllia té actualment en execució 21.811 expedients en concepte de deutes tributaris, que sumen un import de 16.211.594,32 euros, que repercutirien en les finances de l'Administració Central. Així ho va posar de relleu el Govern en l'exposició del seu criteri sobre les proposicions de llei per modificar la Llei de les finances públiques i la de l'ordenament tributari, totes dues presentades pels comuns. En aquest sentit, l'Executiu coincideix amb els comuns en la necessitat de modificar els articles corresponents de les dues lleis per garantir que totes les administracions públiques obtinguin el termini suficient per cobrar els seus drets econòmics mentre no hi hagi una normativa que possibiliti l'execució dels actes administratius per la mateixa Administració.

I a més, adverteix que també cal modificar la Llei de les finances comunals i per això presentarà en breu un projecte de llei per canviar aquest aspecte del text,informa l'ANA.

El Butlletí del Consell General va publicar ahir divendres el criteri del Govern respecte a les proposicions de llei presentades pels comuns per modificar la Llei de les finances públiques i la de l'ordenament tributari perquè en cas d'interrupció de la prescripció, el termini de prescripció comenci a córrer de nou des de la producció del fet interruptor, sense que es pugui computar el termini transcorregut abans de la interrupció de manera que es pugui posar, en paraules del Govern, «el comptador a zero» cada vegada que el període de prescripció s'interrompi.

El Govern es va mostrar favorable a la modificació ja que el retard en l'execució dels actes administratius de la Justícia també els ocasiona greus perjudicis, i de fet, van quantificar en 16.211.594 euros la quantitat de diners que suposen els 21.811 expedients en execució a la Batllia. Per solucionar aquest conflicte, el Govern va manifestar que també caldrà modificar la Llei de finances comunals, motiu pel qual presentarà un projecte de llei en breu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT