PUBLICITAT

Rodríguez espera enllestir la llei de la infermeria aquest any

  • El Col·legi fa èmfasi en la necessitat de millorar la recerca i la investigació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va indicar ahir durant el Dia Internacional de la Infermeria celebrat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell que un dels reptes del sector és el reconeixement de les seves tasques i la regulació de les seves funcions de forma oficial. Una reivindicació que les professionals van recordar durant la Diada de la llevadora i que la ministra ha inclòs dins la reforma del sistema de salut i protecció social. Segons va afirmar, el Govern desitja que tot el treball legislatiu quedi «ben emmarcat» aquest 2012 i després s'establirà un període de tres anys per a la discussió i les modificacions que calgui fer al text.

Per la seva part, la presidenta del Col·legi d'Infermeres, Mònica Duran, i la conferenciant, Isabel Pérez, van fer èmfasi en la necessitat d'avançar en la recerca, no només a nivell teòric, sinó sobretot, per millorar la tasca assistencial i la qualitat del pla de cures.

Reconèixer les competències i regular la professió són els principals reptes que va identificat Rodríguez. En el primer cas, el sector ha fet els deures a través del col·legi professional. Ara doncs, toca aquesta regulació oficial que està en mans dels responsables polítics, va dir. Segons ha indicat Rodríguez, en moments de canvi és oportú «precisar les regles del joc i el model de salut», sense deixar de banda la competència professional que fa que el sistema «sigui creïble».

Es tracta doncs d'un repte que el Govern espera assolir amb la reorganització de la salut pública, una tasca que a nivell legislatiu vol tenir emmarcada aquest 2012. Tot i que «no vol dir que tot s'entri a tràmit aquest any», va manifestar la ministra, però la intenció és que «quedi tot lligat».

També es va remarcar durant la jornada el pes de la recerca en la professió. La investigació, com va afirmat la presidenta del Col·legi d'Infermeria, Mònica Duran, té un paper molt actiu en moments de dificultat com l'actual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT