PUBLICITAT

Els aturats superen per primera vegada la barrera del miler

  • L'increment del total de persones sense feina ha estat del 45% en només un any
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nombre d'aturats inscrits al Servei d'Ocupació ha superat per primer cop el miler de persones. Concretament, al mes d'abril van comptabilitzar-se 1.003 persones sense feina, del total de 1.196 persones inscrites –comptant també les que volen millorar la seva situació laboral. Així, el nombre d'aturats va créixer un 4,1% respecte al mes anterior, i acumula un increment anual del 45%. A més, tal com va publicar ahir el Departament d'Estadística, el nombre de beneficiaris de la prestació involuntària va passar de 104 el mes de març a 117 el mes d'abril.

Es tracta de la primera vegada que el nombre d'aturats sobrepassa el miler de persones. Dels 1.003 aturats, el 21,6% busquen feines no qualificades, el 21,2% feines de serveis, restauració, protecció i venedors, i el 17,5% feines del sector de la construcció.

La majoria de persones aturades tenen entre 40 i 59 anys, i estan desocupades des de fa menys de sis mesos. Un 66,4% són homes mentre que un 33,6% són dones, i per nacionalitats, el 36% són espanyols, el 25,8% són andorrans, i el 23% portuguesos.

En el cas de les persones que volen millorar la seva situació laboral, un 22% busquen feines de serveis, restauració, protecció i venedors, mentre que un 19,7% són empleats administratius, i un 18,1% busquen feines no qualificades. En aquest cas, la majoria tenen entre 26 i 39 anys, el 49% tenen un contracte de treball fix i el 48% discontinu o de temporada.

Menys ofertes de treball / Hi ha més aturats, i menys ofertes de treball, concretament 20 menys que fa un mes. Al mes d'abril van registrar-se 197 ofertes, el 32% per ocupacions de serveis i restauració, el 22,3% per feines de tècnics i professionals de suport, i el 14,7% en professionals científics. Malgrat tot, el nombre d'ofertes ha tingut una tendència anual positiva d'un 77,5%, a causa de la implantació del programa de treball temporal al febrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT