PUBLICITAT

Els presos denuncien la parcialitat de la Justícia

  • La crítica pública es va fer el dia que l'acusat d'agredir Pereiras va ser posat en llibertat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els presos en règim preventiu del Centre Penitenciari de la Comella han fet arribar al Raonador del Ciutadà una carta en la que reclamen un tracte igual per a tots. Els reclusos lamenten que la Justícia no sigui imparcial a l'hora de decidir l'alliberament dels presos preventius.

Els reclusos posen com a exemple el cas d'un home de nacionalitat espanyola a qui van detenir per contraban i es va estar només quinze dies a la presó, o el de l'home de nacionalitat peruana que va ser detingut per l'agressió i posterior mort de José Pereiras i que, segons els presos, ha estat set mesos al centre. De fet, la carta es va escriure el mateix dia en què el resident peruà va ser alliberat.

Els reclusos es queixen que persones acusades de «delictes majors i greus passin poc temps» a la presó i se'ls alliberi «sense judici mentre altres que són del país no poden estar a casa amb control motoritzat», una situació que també comparteixen amb alguns turistes empresonats.

UNA «VERGONYA DE JUSTÍCIA» / La carta al Raonador lamenta que depenent de l'advocat el temps de presó preventiva pel pres s'allargui o s'escurci, i acaba afirmant «quina vergonya de justícia, quina vergonya de país».

La missiva clou amb la signatura de la vintena de presos reclusos. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT