PUBLICITAT

La patronal catalana anima a invertir a Andorra amb l'obertura

  • Gay de Montellà veu necessari posar l'accent en el mercat i no en la fiscalitat
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joaquim Gay, en una imatge d'arxiu Foto: FERRAN NADEU

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va assistir ahir a la presentació de la memòria 2011 de la CEA per establir relacions entre ambdues patronals. I és que el encara recent líder de l'associació catalana veu un «vincle natural» entre Andorra i Espanya, i espera que amb l'obertura econòmica el Principat faci de motor també per la recuperació espanyola. Una tornada al creixement que a Catalunya, àrea d'influència majoritària a Andorra, veu que arribarà abans.

Gay de Montellà va destacar que s'ha de pugnar perquè els inversors espanyols vinguin a Andorra no només per les facilitats de fiscalitat, sinó de realitat de negoci. I és que el president de la patronal catalana és optimista en relació a la millora de la fiscalitat andorrana, que va opinar molt aviat es trobarà en sintonia amb la resta d'Europa.

En relació als millors negocis que els espanyols poden impulsar a Andorra, va destacar el turisme com el gran mercat. «Em d'aprofitar aquestes meravelloses muntanyes amb les platjes que tenim a Catalunya», va voler explicar.

Gay de Montellà veu lògic que aviat apareguin nous agents turístics, però també que grans marques relacionades amb el comerç s'acabin per instal·lar en territori andorrà. «Abans era normal trobar inversions personals en l'immobiliari andorrà, però ara s'obre la porta als negocis i als empresaris», va voler destacar.

Si bé no va voler dir que la crisi continua sent el principal problema, es mostra «optimista i amb el got mig ple» gràcies als esforços que al país del sud, i sobretot a Catalunya, s'estan fent per tal de millorar la situació. «Patim la situació, però d'una manera més ordenada», va dir en relació a la recessió en territori català.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT