PUBLICITAT

Segon recurs contra les retallades, ara del CFPA

  • El sindicat del cos de Policia considera que la rebaixa del sou és inconstitucional
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López entrega el recurs, ahir al Govern Foto: ÀLEX LARA

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA), va entrar ahir al migdia al Govern un recurs de reposició contra les retallades, després que la Plataforma de Funcionaris ja fes una demanda a la Batllia contra la mateixa Llei a l'abril, i abans que aquest proper dilluns el Sindicat de la Policia entri també un recurs a la Batllia.

El procediment triat pel CFPA ha estat la via ordinària, que és entrar el recurs de reposició al Govern, i que aquest tingui un termini de dos mesos per respondre. A partir de la resposta de l'Executiu, o un cop hagin passat els dos mesos, si és que el Govern no respon, el CFPA compta amb un termini de tretze dies per fer la demanda a la Batllia. Aquesta demanda es farà perquè el batlle valori si hi ha inconstitucionalitat. Si té dubtes o considera que n'hi pot haver, haurà de trametre el recurs al Tribunal Constitucional.

Retallades inconstitucionals / El recurs d'aquest col·lectiu es basa en el fet que consideren que la rebaixa dels salaris i la suspensió dels complements d'antiguitat i de millora entren en contradicció amb els articles 3, 6, 25, 27, 29 i 37 de la Constitució i amb el primer article del Protocol addicional del Conveni Europeu per la Protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals.

Pel que fa al fet que la Batllia ja hagi resolt la demanda de la Plataforma de Funcionaris fallant a favor del Govern, l'advocat del CFPA, Xavier López, va assegurar a l'ANA que això no té res a veure amb ells. Va desitjar-los tota la sort en la seva demanda però que els recursos que es presenten són diferents i una resolució pot no tenir res a veure amb una altra. De fet, fins i tot a l'hora de presentar les demandes ho han hagut de fer de manera diferent, perquè, mentre que la Plataforma de Funcionaris demandava l'aprovació de la Llei en si, i per tant ho va poder fer ja a l'abril, el CFPA necessitava les nòmines dels funcionaris i el BOPA per poder fer el recurs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT