PUBLICITAT

Sant Julià amplia a fins sis anys l'urbanització dels 53 polígons

  • El cost és d'uns cinc milions i el Comú cobraria les obres necessàries als propietaris
L. GARRIDO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El conseller d'Urbanisme, Dot Jordi, i el cònsol menor de Sant Julià, Manel Torrentallé, ahir Foto: ANA / M. C.

Després de les dificultats que ha patit el Comú de Sant Julià de Loria perquè s'adaptin les 635 parcel·les que encara no ho han fet a la llei d'urbanisme, ha sigut la pròpia administració pública la que ha creat una nova divisió d'aquestes en polígons. D'aquesta manera, el que s'aconsegueix és donar més temps perquè aquestes facin les modificacions i evitin que les parcel·les acabin «amb valor zero». Ara disposaran de dos a sis anys més, i en cas de que no ho fessin, s'encarregaria el Comú, passant factura als propietaris.

Així ho va confirmar ahir el conseller d'Urbanisme, Dot Jordi, que va indicar que s'han dividit les 27 ubanitzacions que quedaven pendents per fer les obres en 53 polígons i s'ampliarà el termini perquè els propietaris es facin càrrec de les mateixes.

El cost total de les tasques d'urbanització se situa al voltant d'uns cinc milions d'euros, segons va quantificar el cònsol menor, Manel Torrentallé.

Les dificultats per aconseguir aquesta divisió és que era necessari un acord d'entre el 75% dels veïns. En molts casos, aquest quòrum mai es donava per diferents raons que es centraven més en el desconeixement dels propietaris. En molts casos, també es tracta de gent que no es troba al país, el que fa més difícil la situació.

En principi, aquest 17 d'agost acabava el termini perquè els propietaris paguessin la ubicació de l'enllumenat, les voreres i el clavegueram de les seves parcel·les. Perquè aquestes propietats no perdin el seu valor, existeix ara aquesta possibilitat. I és que en darrera instància el que podria passar és que els propietaris no poguessin edificar en les seves parcel·les.

Factura pels veïns / El conseller de l'oposició al Comú, Rossend Areny, va criticar que si els veïns no poden completar aquesta urbanització se n'haurà de fer càrrec el Comú i repercutirà en els ciutadans la posada al dia d'aquests polígons.

Passat el nou període de fins a sis anys, serà el Comú qui les executarà «davant la inacció dels veïns» aquestes obres, va recordar Jordi.

El conseller també va indicar que en els darrers sis anys s'han mantingut diverses reunions amb els veïns i se'ls ha donat facilitats però ja que alguns d'ells no s'han pogut localitzar ha resultat difícil arribar al consens del 75%.

El cost d'aquestes obres arriba als cinc milions d'euros en el conjunt dels 53 polígons i, en cas que se n'hagués de fer càrrec el comú seria de zero euros, va afirmar Jordi, ja que ho haurien d'acabar pagant els veïns en funció de les dimensions de la parcel·la. També va reiterar que l'acabament d'aquestes urbanitzacions «és un benefici pels propietaris i pel Comú» . Des de l'oposició es va cel·lebrar que es donés aquesta opció, però lamentant que s'hagi d'arribar en aquest punt, i que al final pagaran les obres els veïns.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT